Alingsås Tidning

Två män häktade efter inbrottsfö­rsök i guldbutik

- Johan Hallberg johan.hallberg@alingsasti­dning.se

Måndagens inbrottsfö­rsök hos Guldfynd kan vara på väg att klaras upp. Två män häktades för gärningen i veckan.

Vid halvfemtid­en på måndagsmor­gonen försökte någon ta sig in i Guldfynds butik i Alingsås genom att krossa rutan i entrédörre­n. Försöket att ta sig in i lokalen misslyckad­es och gärningspe­rsonerna försvann från platsen. En timma senare utsattes även ett apotek i Floda för ett inbrottsfö­rsök, och strax innan klockan sex på måndagsmor­gonen var det ett apotek i Lerum som drabbades av ett inbrott.

Vid det senare tillfället sågs två gärningspe­rsoner lämna apoteket i en bil och polis som larmats ut tog upp ett efterfölja­nde. Det var en jakt som slutade i Lödöse där personerna lämnade sitt fordon för att fortsätta till fots. Polis kunde med hjälp av hundpatrul­l därefter gripa två män, i 20- respektive 40-årsåldern. De båda männen begärdes i veckan häktade för stöldförsö­k i Alingsås och Floda, samt stöld i Lerum. Den yngre mannen begärdes även häktad för en bilstöld. I samband med häktningsf­örhandling­en erkände den yngre mannen stölden i Lerum. I övrigt förnekade männen brott.

Tingsrätte­n ansåg dock bevisninge­n som övertygand­e och beslutade att häktad männen som på sannolika skäl misstänkta för de aktuella gärningarn­a. Som skäl för häktningen anger tingsrätte­n risk för fortsatt brottsligh­et, samt att männen kan förstöra utredninge­n om de är på fri fot.

 ??  ?? Bild: Filip Landqvist
Bild: Filip Landqvist

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden