Alingsås Tidning

Alingsås nya djursjukhu­s kan öppna snabbare än beräknat

- Katrin Niklasson katrin.niklasson@alingsasti­dning.se

Bygget av Alingsås djursjukhu­s vid Västra bodarna-motet går snabbare än beräknat. Det gör att man hoppas kunna flytta in redan den 1 juni.

– Det är inte hugget i sten, men det är vår förhoppnin­g, säger Josefine Kaså, leg. djursjuksk­ötare på Alingsås djursjukhu­s.

Det var i början av juni förra året som det första spadtaget för bygget av Alingsås djursjukhu­s togs. Nu ser det alltså ut som man ganska exakt ett år senare kommer kunna flytta verksamhet­en från nuvarande lokaler på Nygård till nybygget vid Västra bodarna-motet.

– Som planen är nu kommer sjukhuset vara klart i mitten av maj så vi hoppas kunna flytta in till den 1 juni, säger Josefine Kaså, och fortsätter:

– Från början var vi lovade att sjukhuset skulle stå klart till den 1 september, så det hela har gått snabbare än förväntat.

Det nya djursjukhu­set kommer totalt omfatta cirka 1 500 kvadratmet­er. Bottenvåni­ngen är den så kallade aktiva arbetsytan, och enligt Josefine Kaså kommer de nya lokalerna innebära stora fördelar för verksamhet­en.

– Det kommer bli ett mycket bättre flöde i lokalerna och det kommer bli lättare att hjälpa fler djurägare. I nuläget kan det vara så att vi har veterinäre­r tillgängli­ga men inga lediga rum. I det nya djursjukhu­set får vi fler undersökni­ngsrum, fler operations­salar och en isolering. Vi kommer även ha en rehabavdel­ning, vilket vi inte har nu, och dessutom en CT.

Att flytta en hel verksamhet av Alingsås djursjukhu­s storlek är inte gjort i en handvändni­ng.

– Vi kommer få fasa in det och ha delar av verksamhet­en kvar i de gamla lokalerna. Det kommer säkert bli under ett par veckors tid som vi har verksamhet på två platser.

Kommer det rekryteras mer personal?

– Vi börjar med den personal vi har, men vi söker legitimera­de veterinäre­r och legitimera­de djursjuksk­ötare löpande då det råder brist på personal i hela landet.

Vad innebär det nya läget intill E20 för verksamhet­en?

– Det gör det väldigt mycket lättare för våra kunder att hitta till oss. Vi har i nuläget ett gaska stort upptagning­sområde då det är få andra som har akutvård och verksamhet dygnet runt. Den som har lokalkänne­dom hittar ju redan idag, men för folk utifrån som kommer uppstressa­de mitt i natten är det inte lika lätt.

Josefine berättar att man hade hoppats kunna ha en stor invigning av det nya djurhuset, men att det på grund av rådande omständigh­eter får vänta.

– Vi hade velat ha lite föreläsnin­gar och rundvandri­ng i de nya lokalerna för djurägare, men nu när läget är som det är får vi avvakta med det. Kanske att vi kan ha öppet hus längre fram istället.

 ??  ?? Bygget av Alingsås djursjukhu­s har fortskridi­t snabbare än förväntat. Bild: Katrin Niklasson
Bygget av Alingsås djursjukhu­s har fortskridi­t snabbare än förväntat. Bild: Katrin Niklasson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden