Alingsås Tidning

Hilmersson möter kronprinse­ssparet

- Philip Mauritzson philip.mauritzson@alingsasti­dning.se

19 april kommer Kronprinse­ssan Victoria och Prins Daniel ha ett digitalt möte med Vårgårdas kommunalrå­d Bengt Hilmersson (C). Han kommer ta tillfället i akt att berätta om bland annat Vårgårdas goda företagskl­imat.

– Jag kommer bli nervös, säger han.

Digitala möten blir allt vanligare och för en kommunstyr­elseordför­ande är almanackan inte sällan välfylld. Nu har Bengt Hilmersson (C) fått skriva i ytterligar­e ett datum, 19 april. Då blir det samtal med kronprinse­ssparet. Kronprinse­ssan Victoria och prins Daniel har just nu möten över internet med Sveriges alla kommunstyr­elseordför­ande.

– De vill höra om hur vi tacklar pandemin, berättar Bengt Hilmersson.

Vad kommer ni prata mer om?

– Jag funderar på vad de behöver veta. Jag kommer att prata om Vårgårda och vad vi är stolta över. Center of Innovation och vårt företagark­limat.

Nervös?

– Jag kommer bli nervös. Man hinner säga mycket dumt på 20 minuter, men de kommer nog ställa många frågor. Jag grunnar på hur jag ska tilltala dem. Säger man ”Ers majestäter” till båda?

Har du träffat dem förut?

– Jag har varit nära dem en

gång, när Skara Stift firade 1000 år. Då var jag inbjuden som kommunfull­mäktigeord­förande, och då var det stor middag på Rosers salonger.

Bengt Hilmersson säger till AT att han uppskattar att kronprinse­ssparet tar sig tid med kommunerna.

– De är väldigt omtyckta, och de är en samlande kraft i en kris. Sen är det bra att de utvecklar sig och har digitala möten.

 ??  ?? Kronprinse­ssan Victoria och Prins Daniel kommer att ha ett digitalt möte med e Bengt Hilmersson (C) 19 april.
Bild: Filip Landqvist Bild: Victor Ericsson/Kungliga Hovstatern­a
Kronprinse­ssan Victoria och Prins Daniel kommer att ha ett digitalt möte med e Bengt Hilmersson (C) 19 april. Bild: Filip Landqvist Bild: Victor Ericsson/Kungliga Hovstatern­a

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden