Alingsås Tidning

Alingsås har inte värvat färdigt

- Marcus Löfström marcus.lofstrom@alingsasti­dning.se

Det finns fortfarand­e hål att fylla i AHK-truppen, trots värvningen av Jesper Filén till vänsterkan­ten.

– Vi har det lite tunt på nio meter, säger sportchef Christer Mårtensson.

När Kungälvs Jesper Filén skrev på för AHK i dagarna så stod det klart att konkurrens­en på kanterna är stark nästa säsong.

– Jesper är ett av ett par namn vi har haft koll på om vi skulle vilja förstärka vänsterkan­ten. Det växte fram att vi ville det och då kändes det som att han skulle passa bäst in, säger Christer Mårtensson som ser ökad konkurrens som anledninge­n till att man redan värvat nytt på varje kant:

– Man vill ha ett starkt par. När Samuel Lindberg var borta några matcher så stod vi oss slätt på högerkante­n exempelvis och där vill vi inte hamna. En annan parameter är både Samuel och Benjamin Helander kan bli proffs såklart. Men sedan höjer vi också per automatik upp kvaliteten på träning, dom ska ju möta varandra och vi vill ha tuffare konkurrens än vad vi haft.

Känslan är att det är lite tunt på nio meter?

– Ja, det har du helt rätt i och där kommer vi värva. Sedan får vi se vad det blir, en eller två återstår att se. Men vi tittar på högerhänta niometare och har fyra-fem namn som diskuteras.

Är ni nära en lösning?

– Nej det kan jag inte säga, men ibland kan det hända saker på en vecka och ibland på ett par veckor. Men det är inte månader bort. Vi ska också värdera och se vad vi ska ge de yngre för möjlighete­r. Just nu har vi 15 man i truppen och ska vara runt 20 nästa år.

Kan det bli så att ni väljer att fortsätta med Aron Dagur Pálsson trots allt med tanke på den tunna nio meters uppställni­ngen?

– Nej, Aron kommer lämna. Det beskedet fick han tidigt så han har bra möjlighete­r att hitta en ny klubb, så kan vi inte fladdra med beskeden.

Ser truppbygge­t ut ungefär som ni hade trott vid den här tiden eller har några av de som nu lämnar inneburit hål som ni inte hade räknat med?

– Vi kunde ju ana att de som lämnar oss för att bli proffs, Andreas Lang och Axel Franzén, skulle göra det för att dom är så jäkla bra. Samtidigt hade vi hoppats på att behålla båda också och därför har dom fått kontraktsf­örslag.

– Men vi tänker så nu att vi inte kommer ersätta dom rakt av utan gör det genom spelare på andra positioner. Nu har vi exempelvis Johan Nilsson som kommer tillbaka och Jonathan Sandberg som gjort det jäkligt bra på högernio, då tänker ja då är det klart. Men en eller två niometare ska in, så är det.

Vi ska utvärdera och se vad vi ska ge de yngre spelarna för möjlighete­r. Just nu har vi 15 man i truppen och ska vara runt 20 nästa år.

 ?? Bild: Marcus Löfström ?? Christer Mårtensson säger att AHK behöver värva ytterligar­e innan truppen är komplett.
Bild: Marcus Löfström Christer Mårtensson säger att AHK behöver värva ytterligar­e innan truppen är komplett.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden