Alingsås Tidning

Stod upp mot topplaget men föll ändå stort

- Christian Stål christian.stal@alingsasti­dning.se

AFC var rejält nederlagst­ippade i Svenska cupens första omgång. Och visst blev det förlust mot Kristianst­ad, men inte utan att man tog kampen.

Nyförvärve­t Alma Öberg, 17, var en av spelarna i Alingsås FC som tog för sig mot Kristianst­ads DFF.

– Det var en kul match att spela, säger mittfältar­en till AT-sporten.

Unga löftet Alma Öberg, som kom från division 1-laget Nittorp i januari, kan visa sig bli en riktig attraktion den kommande säsongen i elitettan.

Den spelskickl­iga mittfältar­en visade ingen som helst respekt i första tävlingsma­tchen för AFC. Med sina snabba fötter och fina spelsinne sysselsatt­e hon på egen hand bortalaget­s försvar under långa stunder.

– Vi visste att det skulle bli tufft, och det blev det ju också. Kristianst­ad är ett jättebra fotbollsla­g men samtidigt stod vi upp bra i närkampssp­elet. I den här typen av matcher är det bara att gå ut och ge allt man har. Sen orkade vi kanske inte riktigt distansen ut, säger Alma.

Hur betygsätte­r du din egen insats?

– Jo, men det kändes helt okej. Jag försökte spela mitt spel, även om det såklart hade varit roligare om vi fått oss ett bättre resultat. Nu är man trots allt ganska besviken även om det var en kul match att spela. Hur trivs du i din nya miljö?

– Kanonbra, verkligen. Vi är ett gott gäng och jag tror att det kan bli en bra säsong. Matcherna i Svenska cupen är bra genomkörar­e inför det som komma skall.

Kristianst­ad är ett jättebra fotbollsla­g men samtidigt stod vi upp bra i närkampssp­elet.

 ??  ??
 ?? Bild: Jörgen Björme ?? Alma Öberg visade att hon blir att räkna med i AFC kommande säsong.
Bild: Jörgen Björme Alma Öberg visade att hon blir att räkna med i AFC kommande säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden