Alingsås Tidning

Polisens fynd: cannabis och 75 000 kronor

- Johan Hallberg johan.hallberg@alingsasti­dning.se

När polis sökte igenom en lägenhet hittade de över 300 gram cannabis – och 75 000 kronor i kontanter. Nu ställs en ung man till svars för narkotikab­rott.

Det var när polis utomhus i Alingsås blev vittne till vad de trodde var en narkotikaf­örsäljning som de ingrep mot en kille i området kring Östlyckesk­olan. Ingripande­t resulterad­e i att de intressera­de sig för en lägenhet där en husrannsak­an genomförde­s.

I ett PM skriver polis att det ”stank hasch direkt innanför ytterdörre­n” när de klev in i bostaden. Gömt på olika ställen hittades sedan totalt 320 gram cannabis, varav delar av det förvarades i ett 20-tal portionsfö­rpackninga­r. När polis sökte igenom bostaden hittade de också större mängder med kontanter. När sedlarna räknades samman landade totalsumma­n på 75 000 kronor.

I bostaden fanns en 22-årig man som nu åtalas för narkotikab­rott. Han misstänks ha innehaft drogerna tillsamman­s och i samförstån­d med en annan person, och åklagaren menar att i vart fall delar av

narkotikan skulle säljas. Mannen nekar till brott.

– Jag kände inte till den narkotikan alls. När polisen hittade allt detta så blev jag väldigt förvånad, säger han i polisförhö­r.

När det gäller de 75 000 kronorna så yrkar åklagaren på att pengar ska förverkas, med motivering­en att de sannolikt kommer från brottslig verksamhet.

– En del av pengarna är mina, dom har jag fått i socialbidr­ag. Resten har jag ingen förklaring till, säger 22-åringen som också menar att han tjänat en del på jobb som han har haft.

Mannen har i förhör gjort anspråk på drygt 40 000 kronor, resten av pengarna vet han inte var de kommer ifrån.

 ?? Bild: Polisen ?? En del av narkotikan som i lägenheten hittades var portionsfö­rpackad.
Bild: Polisen En del av narkotikan som i lägenheten hittades var portionsfö­rpackad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden