Alingsås Tidning

Nytt verktyg visualiser­ar detaljplan­er

- Totte Vesterlund totte.vesterlund@alingsasti­dning.se

Nu ska det bli lättare att överblicka kommunens detaljplan­earbete.

Det är tanken med ett kartverkty­g som nyligen lanserats.

Sajten visar pågående planer, hur stor areal dessa upptar, vad som planläggs och i vilket skede planerna befinner sig.

Det går dessutom, i de allra flesta fall, att via länkar klicka sig vidare från kartan till kommunens hemsida för mer informatio­n om specifika detaljplan­er.

Kommunens förhoppnin­g är att verktyget ska ge en tydligare överblick över alla pågående detaljplan­er. Tidigare har informatio­nen varit svårtillgä­nglig.

– Kartverkty­get har verkligen ett stort visuellt genomslag. Vi tror att det kommer många till nytta, inte minst aktörer inom byggsektor­n som nu lätt kan få en bra bild över vad som är på gång i Alingsås kommun, säger Cecilia Sjölin, chef på planenhete­n på samhällsby­ggnadskont­oret, i ett pressmedde­lande.

Hjälpmedle­t har kommit till genom ett samarbete mellan planenhete­n och enheten för geografisk­a informatio­nssystem (GIS).

– Ett jättebra exempel på hur olika enheter kan göra något bra av varandras behov och kompetense­r. All den här informatio­nen har funnits på planenhete­n tidigare men möjlighete­n att sprida den har varit begränsad. Nu har vi lyckats visualiser­a allting i form av det här nya kartverkty­get och det får god effekt på både överblicke­n och tillgängli­gheten, säger Felipe Verdú, chef på GIS-enheten.

 ??  ?? Så här ser kommunens nya kartverkty­g för detaljplan­er ut.
Bild: Skärmdump
Så här ser kommunens nya kartverkty­g för detaljplan­er ut. Bild: Skärmdump

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden