Alingsås Tidning

Avslöjar: Alingsås värvar dansk storskytt

- Marcus Löfström marcus.lofstrom@alingsasti­dning.se

Alingsås har hittat sin ersättare till Aron Dagur Pálsson.

Enligt ett flertal källor som AT-sporten varit i kontakt med har man gjort klart med en dansk storskytt.

Spelaren det handlar om är Mathias Mark Pedersen, 23 år gammal och en av toppskytta­rna i allsvenska­n för sitt Amo Handboll.

Mark Pedersen hyllades som Amos största värvning någonsin när han anslöt till klubben inför förra säsongen och har levererat sedan dess.

I allsvenska­n är han i toppskikte­t bland målskyttar­na och på söndagseft­ermiddagen gjorde han hela tio baljor när hans Amo, tränat av Andreas Stockenber­g med ett förflutet i Alingsås HK, mosade Anderstorp.

Mathias Mark Pedersen har erfarenhet från såväl Ålborg som den tyska tredjeliga­n och sitter på utgående kontrakt med Amo.

Hans framfart har gjort att flera klubbar fått upp ögonen för dansken men enligt flera av varandra oberoende källor till AT-sporten är det AHK som vunnit dragkampen om 23-åringen till kommande säsong.Precis som Aron Dagur Pálsson kan dansken spela både till vänster som i mitten av banan.

Klubbens sportchef Christer Mårtensson bekräftar att man för samtal med dansken men inte att han är klar.

– Han är en av fem spelare som vi har haft en dialog med, men att han är klar dementerar jag. Vi är inte färdiga med Mathias men jag kan säga att han är en av de vi tittat på, ja.

Vad är det hos Mathias Mark Pedersen som spelare som ni lockas av?

– Han gör en jäkla massa mål och är en tvåvägsspe­lare med en bra ålder. Han är ganska ung men har ändå hunnit skaffa sig en hel del rutin från ett par håll. Vi vill gärna att det ska finnas en utveckling­spotential i de vi tar hit också, att värva färdiga spelare har vi inte gjort på länge. Sedan ska dom passa in i vår form, så att säga, och det skulle Mathias definitivt göra.

Är han att se som Aron Dagur Pálssons raka ersättare med tanke på hans egenskaper både som vänsternia och mittnia?

– Nja, det finns olika typer av spelare där ute och vi ville främst ha en tvåvägsspe­lare som kan passa in i vårt spel och som spelar kollektivt. Mathias har definitivt de sakerna men han och Aron är inte samma spelartype­r så.

Christer Mårtensson

Men som sagt – det är en niometare med rätt egenskaper och som kan göra mål. Så ser alla de fem vi pratar med ut. Enligt uppgifter som vi har fått till oss var Emil Berlin i Sävehof aktuell för Alingsås innan han skrev på nytt kontrakt. Letar ni högernior?

– Det var mer Berlins agent som frågade oss. Jag får frågor från spelare och agenter hela tiden och har väl fått fyra-fem från spelare i Sävehof. Det är inget unikt, ibland är

det agenter eller spelare som ska spela ut oss mot andra klubbar och ibland är det seriöst. Men här var det dom som kontaktade oss.

– Vi behandlar alla frågor för sig och diskuterar dom men vi känner att nu när vi får tillbaka Johan Nilsson på högernio så ser det bra ut där. Vi tittar inte på en högernia. Och ni kikar inte på en ny mittsexa heller?

– Vi letar inte där, men därmed inte sagt att vi inte kommer värva någon. Vi har nog tackat nej till tre-fyra mittsexor. En sådan som Axel Franzén är omöjlig att ersätta, de pengarna finns inte för den typen av spelare. Skulle något däremot dyka upp är man inte stängd för möjlighete­n men primärt är det en till två högerhänta niometare vi vill ha in.

Han gör en jäkla massa mål och är en tvåvägsspe­lare med en bra ålder. Sportchef

 ??  ?? Mathias Mark Pedersen, storskytt i allsvenska topplaget Amo Handboll, är klar för AHK enligt källor till AT-sporten.
Bild: AVDO BILKANOVIC
Mathias Mark Pedersen, storskytt i allsvenska topplaget Amo Handboll, är klar för AHK enligt källor till AT-sporten. Bild: AVDO BILKANOVIC

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden