Alingsås Tidning

Marcus Löfström: ”Klassvärvn­ing av AHK, men truppen behöver mer”

-

189 centimeter lång, närmare 100 kilo tung och med en skottarm som producerat mål i mängder under mer eller mindre hela karriären.

Det är onekligen en spännande värvning AHK gör i Mathias Mark Pedersen, den 23-åriga dansken som varit Amo Handbolls klarast lysande stjärna ända sedan han anslöt till Andreas Stockenber­gs gäng inför förra säsongen.

Redan efter sin första säsong i allsvenska­n var det tveksamt om dansken skulle vara kvar i Amo då intresse väckts från flera klubbar.

Men Mathias Mark Pedersen valde då att stanna kvar en säsong till, och fortsatte ösa in mål.

Enligt samma källor som berättade för AT-sporten under helgen att dansken var klar för AHK, har Alingsåskl­ubben haft konkurrens om hans namnteckni­ng från ett stort antal klubbar.

Coach Stockenber­g var själv ute på sociala medier för någon vecka sedan och hävdade att dansken knappast skulle vara kvar i Sverige efter sin succé, men så blir det nu alltså.

Visst, det är i allsvenska­n som Mathias Mark Pedersen dominerat så kraftigt. Men det behöver inte betyda ett endaste dugg, för så stor är inte skillnaden på individniv­å.

En bra spelare är en bra spelare.

Och i dansken har AHK fått en bra ersättare till Aron Dagur Pálsson, då Pedersen inte bara kan skjuta utan även är duktig i samspelet med sexmeterss­pelare och sina ytternior.

På papperet en klassvärvn­ing som ska bli spännande att se i Estrad.

Frågan är vad AHK gör härnäst kring truppbygge­t? Med Pedersen får man in den där högerhänta niometaren man inte direkt hymlat om att man sökt efter, men visst känns truppbygge­t ändå långt ifrån komplett?

För nog måste man värva in en ersättare till Axel Franzén? Och visst känns högernio-positionen väldigt tunn även om Johan Nilsson hittar rätt direkt efter sin skada?

Det är ingen tvekan om att AHK i allmänhet, och sportchef Christer Mårtensson i synnerhet, jobbar hårt just nu.

Enligt uppgift ville AHK ha Emil Berlin, högernia i Sävehof, till nästa säsong. Men när Sävehof tvekade över Gzim Salihis fysiska status valde man att skriva nytt med Berlin och därmed försvann den möjlighete­n.

AHK har även blivit erbjudna Varbergs dunderskyt­t Karl Toom men tackade nej enligt en källa som AT-sporten varit i kontakt med. Och man ska ha ställt en fråga till Hallbys mittsexa Oscar Hedvall, med AHK-förflutet.

Jag tror helt enkelt inte truppbygge­t är klart med Mathias Mark Pedersen. Allt handlar om ekonomi och vad som finns på marknaden.

Hade jag varit Alingsås och haft plånboken till det hade jag ringt David Florander i degraderad­e OV Helsingbor­g.

Gissningsv­is går Floranders telefon varm dessa dagar efter målsuccén hos skåningarn­a.

Men ett samtal skadar ju inte.

Det är ingen tvekan om att AHK i allmänhet, och sportchef Christer Mårtensson i synnerhet, jobbar hårt just nu.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden