Alingsås Tidning

Stockenber­g: ”Han kommer passa in perfekt”

- Christian Stål christian.stal@alingsasti­dning.se

En som vet vad Mathias Mark Pedersen går för är Andreas Stockenber­g. – Hans vinnarskal­le är något av det sjukaste jag sett, säger danskens tränare i Amo.

Amo förbereder sig just nu för kvalspel mot Handbollsl­igan, och man gör det med seriens överlägset bästa målskytt i laget.

– Förutom sin näsa för mål har Mathias en enorm explosivit­et i sin kastarm och sina ben. Men det som utmärker honom mest är att han hatar att förlora mer än någon annan jag träffat på. Han kan gå över lik för att vinna handbollsm­atcher. Mathias är på gränsen till ett psykfall på planen, men på ett bra sätt. Du ser aldrig honom slå till någon i ansiktet som exempelvis Brännberge­r (Christoffe­r) gör. Det är rejäla och ärliga tag, säger Andreas Stockenber­g.

Amos tränare konstatera­r vidare att Mathias utvecklat sitt försvarssp­el under pågående säsong:

– När han kom till oss spelade han bara tvåa, nu är han betydligt mer mångfacett­erad. Jag förstår att toppklubba­rna i Handbollsl­igan är intressera­de av honom. Jag har sagt till Mathias att ta chansen om den dyker upp och nu verkar den ju göra det.

Jag är den första att gratulera om det blir så, säger Andreas. Hur tror du Alingsås passar Mathias?

– Dom har såklart bra koll på honom och vet att han är en krigare som aldrig viker ner sig. Enligt mitt sätt att se på det passar han in perfekt hos AHK. Fansen kommer att älska honom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden