Alingsås Tidning

Tuff start för ett tappert Alingsås FC

- Christian Stål

Det blev som väntat en tuff start på äventyret i Svenska cupen för Alingsås FC.

– Jag tycker att vi gjorde många bra saker mot ett skickligt motstånd, säger tränare Lars-Petter Björk efter förlust 0–4 (0–2) mot Kristianst­ads DFF.

Kristianst­ad slutade trea i allsvenska­n i fjol – och man har även nått final i Svenska cupen vid två tillfällen de senaste åren.

Med andra ord var det ett kvalificer­at och taggat motstånd som väntade Alingsås FC på Gerdskenva­llen.

Men någon större respekt visade inte hemmaspela­rna som smällde på bra i närkampssp­elet direkt från start.

Det hindrade dock inte bortalaget att ta ledningen efter 17 minuter. Isländska anfallaren Sveindís Jane Jónsdóttir prickade påpassligt in bollen i nät bakom Tea Olin.

– Vi höll inte vår organisati­on i början och det kändes onödigt att släppa in det målet. Sen jobbade vi oss in i matchen och gjorde det bra. Totalt sett skiljde det inte jättemycke­t ändå även om man såklart märkte att Kristianst­ad har i kvalitet i allt dom gör. Deras snabba passningss­pel hade vi en del problem med, säger Lars-Petter Björk.

Efter gästernas ledningsmå­l spelade AFC upp sig och jämnade ut

Taylor Townsend kämpade och slet på topp.

matchbilde­n. Men ett olyckligt självmål bara fem minuter senare gjorde att uppförsbac­ken blev ganska brant.

Hemmalaget­s bästa chans kom i slutet av halvleken när Taylor Townsend och en företagsam Alma Öberg sånär ordnade en reducering.

I början av andra halvlek fortsatte AFC kliva på i närkampssp­elet och man fick sånär till en reducering knappa kvarten in på densamma.

Efter en hörna träffade bollen gästernas ena stolpe, och det var inte många millimeter från ett 1–2-mål.

I det läget hade mer eller mindre hemmalaget alla sina spelare i offensivt straffområ­de vilket uppmärksam­mades av bortalaget, som ställde om spelet blixtsnabb­t.

Mia Carlsson avslutade kontringen på bästa sätt och 0–3 var ett faktum.

– Klart att det var små marginaler där. Hade vi gjort 1–2 hade det blivit riktigt intressant. I och med det målet dog matchen lite grand, konstatera­r Lars-Petter Björk.

Alingsåsar­na skapade ett visst tryck ner mot Kristianst­ads mål och hade ett par halvchanse­r. Men några fullträffa­r skulle det inte bli den här kylslagna lördagseft­ermiddagen.

Istället kunde Sveindís Jane Jónsdóttir fastställa slutresult­atet till 0–4 när hon avslutade en omställnin­g med pannan.

– Det som vi ska ta med oss är att vi stod upp så bra i det fysiska spelet. Dessutom var det flera spelare

som tog för sig och extra kul var det att se Anna Larsson, Alma Öberg och Ebba Handfast som gjorde det jättebra, säger Lars-Petter Björk.

 ?? Bild: Jörgen Björme ?? Ebba Handfast var en av flera AFC-spelare som stod upp bra.
Bild: Jörgen Björme Ebba Handfast var en av flera AFC-spelare som stod upp bra.
 ??  ?? Bild: Jörgen Björme
Bild: Jörgen Björme

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden