Alingsås Tidning

Pedersen ska fortsätta målskyttet i Alingsås

- Marcus Löfström marcus.lofstrom@alingsasti­dning.se

På tisdagen blev AT:s avlöjande bekräftat. Mathias Mark Pedersen, skyttekung i allsvenska­n med Amo, spelar nästa säsong i Alingsås tröja.

I söndags avslöjade AT att Alingsås HK värvar målmaskine­n Mathias Mark Pedersen från Amo Handboll. På tisdagseft­ermiddagen bekräftade­s nyheten av klubbarna.

Det som AT-sporten i söndags kunde avslöja är nu alltså helt officiellt. Mathias Mark Pedersen, skytteliga­vinnare i allsvenska­n den här säsongen, spelar med Alingsås HK från och med nästa säsong.

Dansken har skrivit på ett tvåårsavta­l med klubben.

– Det passade bra för mig med Alingsås både när det gäller laget och hur dom spelar. Det kändes som rätt val för mig. AHK är en klubb som är bra på att utveckla spelare också vilket var intressant, säger Mathias Mark Pedersen till AT.

Han har fått en bra bild av föreningen via sin nuvarande tränare Andreas Stockenber­g.

– Han sa till mig att AHK är bra på att utveckla unga spelare och att dom har två bra tränare. Det var ett bra steg för mig tyckte han.

Du har varit intressant för många klubbar, hur har den senaste tiden varit?

– Ja men det har varit rätt många faktiskt och jag har inte sovit jättebra, det är inte lätt att välja. Men det betyder å andra sidan att man gjort något bra också när så många hör av sig!

Dansken kan spela både till höger och i mitten och säger själv att han trivs på båda positioner­na.

– Det spelar ingen större roll var jag spelar, jag kan skjuta, gå lite på genombrott och är hyfsat explosiv. Jag är ganska bred av mig.

Du har skrivit på för två år och inte ett plus ett?

– Precis, två år kändes rätt för mig. Ett år är för lite och jag är fortfarand­e ung, det finns mycket kvar i mitt spel att utveckla.

Vägen till skytteliga­seger i allsvenska­n och nu ett tvåårskont­rakt med AHK har inte varit helt rak för Mathias Mark Pedersen som betat av danska högstaliga­n, tyska tredjeliga­n och allsvenska­n.

– Min resa är inte helt vanlig, det

får man säga. Jag sökte speltid när jag lämnade Ålborg och fick höra om ett spännande projekt med Mecklenbur­ger Stiere i tyska tredjeliga­n. Dom hade gått i konkurs och ville uppåt igen. Efter det hörde jag mig för i Sverige. Det har mest handlat om självförtr­oende och speltid och resan till högsta nivån har varit lång. Nu känns det skönt att vara där.

Kan du beskriva din vinnarskal­le?

– Haha, det är från min familj, alla har den. Vi är fyra barn som alltid kämpat om att vinna allt hemma på tomten, jag hatar att förlora! Vinnarskal­len kommer därifrån och har blivit starkare.

Så det är ingen idé att prata med dig efter förluster?

– Det beror på situatione­n men

ibland kanske jag behöver fem minuter (skratt)!

Är vinnarskal­len en stor del av ditt spel?

– Ja absolut, det är drivkrafte­n för mig. Det är därför jag kämpar på och fortsätter göra mitt bästa hela tiden. Missar man ett eller två skott så är det bara upp i sadeln igen, man vill ändå vinna lika mycket.

Efter påskrivet tvåårsavta­l med AHK väntar nu några avgörande dagar med Amo där smålänning­arna ska försöka ta klivet upp i högsta serien.

– Det känns skönt att ha allt klart inför kvalet, nu kan det bli lite lugn igen och jag kan lägga allt fokus där.

Går ni upp?

– Jag hoppas det! Jag ska iallafall göra mitt bästa. Min målsättnin­g är att ta upp Amo den här säsongen. Det hade dessutom varit kul att möta dom i grundserie­n nästa säsong och slå dom (skratt)!

Även Mikael Franzén är nöjd med att dansken är i klubben.

– Det känns som helt rätt lösning för oss. Han är en ganska ung, hungrig spelare som vill utvecklas och kommer från en lägre division. Det är den modellen vi har arbetat efter och har ganska bra facit de senaste åren. Vi vill maximera spelarna vi tar in för att göra dem ännu bättre, säger han i ett pressmedde­lande.

 ??  ??
 ??  ?? Mathias Mark Pedersen byter Amos tröja mot AHK:s.
Bild: Andreas L Eriksson
Mathias Mark Pedersen byter Amos tröja mot AHK:s. Bild: Andreas L Eriksson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden