Alingsås Tidning

Storlaget väntar för Olins AFC

- Christian Stål christian.stal@alingsasti­dning.se

Fotboll: De tuffa matcherna går i ett för Alingsås FC. På fredag tar man emot självaste FC Rosengård. ”Det är bara att ge järnet”, säger målvakten Tea Olin.

Om en vecka spelar FC Rosengård kvartsfina­l mot Bayern München i Champions League. Som ett genrep inför den fajten möter skåningarn­a Alingsås FC i Svenska cupen.

– Precis som mot Kristianst­ad är det bara att ge järnet, säger Tea Olin, målvakt i AFC.

Tea Olin släppte förvisso in fyra mål mot Kristianst­ads DFF i lördags, men trots det var hon en av hemmalaget­s bästa spelare på Gerdskenva­llens konstgräs.

Vid flera tillfällen visade hon prov på stort mod, fint spelsinne och vassa reflexer.

– Man märker ju att lagen från allsvenska­n har en tydligare spelidé och ett snabbare passningss­pel. Då gäller det verkligen att man är på tå hela tiden. Personlige­n har jag alltid svårt att betygsätta mina egna insatser, men det gick väl helt okej mot Kristianst­ad, säger en blygsam Tea Olin. Vad tar ni med er från den matchen in i nästa på fredag?

– Framför allt att vi kunde ge dom en match rent fysiskt. Sen gäller det att ta tillvara på chanserna man får. Hade vi fått in en 1–2-reducering i början av andra halvlek så hade matchen säkerligen fått en helt annan karaktär. Jag gissar att matchbilde­n blir ganska snarlik mot Rosengård,

där vi får jaga en del och försöka störa dom så mycket som vi bara kan.

Tea Olin konstatera­r vidare att FC Rosengård blir en minst lika tuff motståndar­e som Kristianst­ads DFF:

– Förra helgen mötte vi Sveriges tredje bästa lag, nu möter vi det näst bästa. Om man ser till Rosengård som lag har jag skaplig koll på vilka spelare dom har. Många av dom har man ju bara sett på tv – och att nu få möta dom ska bli riktigt skoj, säger Tea Olin, som sedan en tid tillbaka

Tea Olin

har en ny målvaktstr­änare.

Han heter Fredrik Smith och kommer närmast från Gerdskens BK.

– Fredrik har utvecklat mig enormt mycket bara på den korta tid han varit hos oss. Han är rak och tydlig i sin kommunikat­ion och är väldigt bra på att se detaljer i mitt och mina kollegors målvaktssp­el. Varje övning vill han dessutom göra så matchlik som möjligt, berömmer Tea Olin.

Alingsås FC:s match mot Rosengård på fredag är lagets andra av totalt tre i Svenska cupens gruppspel.

– Precis som mot Kristianst­ad är det bara att gå ut och ge järnet, hälsar en taggad Tea Olin.

Många av Rosengårds spelare har jag bara sett på tv – och att nu få möta dom ska bli riktigt skoj

 ??  ?? AFC-målvakten Tea Olin ser fram emot mötet med Rosengård.
Bild: Jörgen Björme
AFC-målvakten Tea Olin ser fram emot mötet med Rosengård. Bild: Jörgen Björme

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden