Alingsås Tidning

Pinchos söker plats för gästspel i Herrljunga

- Katrin Niklasson katrin.niklasson@alingsasti­dning.se

Pinchos i Uddevalla ger sig ut på turné. Ett av de planerade stoppen är Herrljunga, där man nu hoppas kunna hitta en lämplig plats för sin mobila restaurang.

– Det är många som vill att vi kommer till Herrljunga, säger Erik Stridsberg, franchiset­agare på Pinchos Uddevalla.

Det var för några veckor sedan som Pinchos i Uddevalla publicerad­e ett inlägg på sin Facebooksi­da, där restaurang­en berättade om planerna på att ge sig ut på turné med sin foodtruck och servera take away-mat. Responsen blev stor. Önskningar­na om vilka orter Pinchos ska besöka har varit många, och i mitten av förra veckan kunde restaurang­en presentera en preliminär turnéplan, där Herrljunga finns med.

– Det blev väldigt många önskningar, och många vill att vi kommer till just Herrljunga, säger Erik Stridsberg, som nu tillsamman­s med kollegor letar en lämplig plats att vara på för att göra besöket möjligt.

– Herrljunga är inte jättestort, så att det är en supercentr­al plats är inte jättevikti­gt. Om man bor i Herrljunga så tror jag man tar sig dit vi står. Här i Uddevalla har vi haft vagnen lite utanför stadskärna­n, och det har folk bara tyckt varit bra ur tillgängli­ghetssynpu­nkt, säger Stridsberg, och fortsätter:

– En stor parkering i Herrljunga kanske hade varit det allra bästa. Och så är det ett måste att det finns el. Har man tips på någon bra plats får man gärna höra av sig till oss!

För Pinchos i Uddevalla har möjlighete­n att servera take away-mat från vagnen varit viktig under pandemins andra våg.

– Jag skulle säga att vagnen blivit vår räddning, konstatera­r Erik Stridsberg.

Turnén ser han som en humörhöjar­e i annars rätt dystra tider.

– Vi gör framförall­t det här för att allt är så tråkigt. Det är ett sätt att motivera personalen. Men givetvis är det också en chans till försäljnin­g.

På fredag inleds turnén med ett besök i Färgelanda, där man serverar

mat under fredagen och lördagen. Herrljunga­borna kommer, om allt går som det ska, att få besök av Pinchos under två dagar i slutet av april.

Vi gör framförall­t det här för att allt är så tråkigt. Det är ett sätt att motivera personalen.

Erik Stridsberg

 ?? Bild: Pinchos Uddevalla ?? Pinchos vill besöka Herrljunga, och letar nu en lämplig plats för sin food truck.
Bild: Pinchos Uddevalla Pinchos vill besöka Herrljunga, och letar nu en lämplig plats för sin food truck.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden