Alingsås Tidning

Kvartsfina­lens hetaste duell står mellan två vänsternäv­ar

- Marcus Löfström marcus.lofstrom@alingsasti­dning.se

Alingsås: Hur man än vänder och vrider på det är kvartsfina­lserien mellan AHK och Skövde också en kamp mellan två riktigt bra högernior.

Men vad säger Andreas Lang och Jack Thurin själva, om varandra? AT-sporten ringde upp för att få svar.

Andreas Lang, varför är Jack Thurin så bra?

– Hans skott är väldigt bra plus att han har en bra längd vilket gör honom till ett hot för alla lag. Han kan spela fram sina medspelare också, så det är knepigt huruvida man ska gå ut högt på honom eller falla ner. Hur ska man stoppa honom?

– Det är det vi funderar på just nu, ska man avslöja det (skratt)? Vi filar på det i alla fall, det kan jag säga.

Vad i hans repertoar önskar du att du hade?

– Ja men det är skottet då, det är klart vassare än mitt.

Vad är du bättre på än Jack?

– Kanske mitt genombrott­sspel, även om han har kvaliteter där med. Men det är väl det jag skulle säga.

Inte målskyttet då, du har gjort fler spelmål trots allt?

– Haha, nja det vet jag inte. Jag har dessutom spelat fler matcher än honom.

Varför går du och AHK segrande ur den här striden?

– Det vet vi ju inte än, men det finns en revanschlu­sta där efter två förluster under säsongen. Vi är jävligt sugna på att vinna över Skövde!

Jack Thurin, varför är Andreas Lang så bra?

– Framförall­t är han duktig i båda riktningar. Sedan är han lite annorlunda, irrationel­l, väldigt kvick i sina första steg och kraftfull som gör det svårt att hänga. Han är stark i genombrott­et och har utvecklat sitt assistspel tycker jag.

Hur ska man stoppa honom?

– Det gäller att vara lite förberedd på vad han gör, ser hur hans rörelse ser ut och vara med från början. Det går snabbare än vad man tror och det ska man vara med på. Man måste veta vem som har som uppgift att ta honom i försvarssp­elet.

Vad i hans repertoar önskar du att du hade?

– Han är rätt så explosiv och snabb direkt, så han kan komma förbi exempelvis en högt stående tvåa. Det hade jag önskat att jag hade lite mer av.

Vad är du bättre på än Andreas?

– Jag är en mer utpräglad skytt än vad han är. Jag går hellre upp längre utifrån medan han söker sig lite närmare eller går på genombrott. Sedan har jag kanske lite fler inspel till linjen, medan han passar till kanten.

Varför går du och Skövde segrande ur den här striden?

– Vi har en lite bredare trupp än Alingsås och har visat att vi kan spela bra mot dom den här säsongen samt att vi har koll på det dom gör. Deras spel passar oss rätt bra och kommer vi upp i en bra och jämn nivå så vinner vi.

 ?? Bild: Jörgen Jarnberger / Michsel Erichsen ?? Jack Thurin och Andreas Lang kommer bli enormt viktiga för sina lag under kvartsfina­lerna.
Bild: Jörgen Jarnberger / Michsel Erichsen Jack Thurin och Andreas Lang kommer bli enormt viktiga för sina lag under kvartsfina­lerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden