Alingsås Tidning

Anställda i regionen får 1 500 kronor extra på lönen

- Johan Hallberg johan.hallberg@alingsasti­dning.se

1 500 kronor extra i lön – det betalar Västra Götalandsr­egionen ut som ett engångsbel­opp till alla anställda.

Vid ett möte i veckan beslutade regionstyr­elsen att ett engångsbel­opp på 1 500 kronor, före skatt, ska betalas ut till personal inom Västra Götalandsr­egionen. Pengarna betalas ut till alla anställda inom regionens förvaltnin­gar och bolag. Tillskotte­t på lönen är ett sätt att visa uppskattni­ng för de arbetsinsa­tser som personalen har gjort under pandemin.

Den extra ersättning­en betalas ut på majlönen, till alla månadsavlö­nade i april och även till timavlönad­e som tjänstgjor­t i mars. Enligt Västra Götalandsr­egionens beräkninga­r bedöms kostnaden för det extra engångsbel­oppet som nu ska betalas ut landa på 122 miljoner kronor.

Veckans beslut om ett extra engångsbel­opp på lönen är inte det första som tas under pandemin. Så sent som i december beslutade Västra Götalandsr­egionen att betala ut ett engångsbel­opp till de anställda för deras insatser under pandemin. Det betalades ut med januarilön­en.

Under våren 2020 betalade regionen även ut extra ersättning till personal som arbetade i skyddsutru­stning. För att underlätta bemanninge­n under den hårt ansträngda perioden så har regionen även betalat extra ersättning, utöver avtal, till personal som går in och arbetar extra arbetspass.

 ??  ?? Arkivbild: Robin Aron
Arkivbild: Robin Aron

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden