Alingsås Tidning

Ser ljust på ny säsong för Tallhyddan

- Katrin Niklasson katrin.niklasson@alingsasti­dning.se

I påsk öppnar Tallhyddan för säsongen. Valkyria Tolf, platsansva­rig, menar att förutsättn­ingarna för att ta emot gäster utan risk för trängsel är goda.

På skärtorsda­gen öppnar Tallhyddan för i år. Valkyria Tolf, platsansva­rig, ser med tillförsik­t på den kommande säsongen.

– Vi har gott om plats utomhus, säger hon.

Tallhyddan drar igång säsongen med påskäggsja­kt utomhus för alla barn på skärtorsda­gen, och håller sedan öppet hela påsken.

– Sedan har vi öppet varje helg fram till när skolorna slutar. Då kommer vi börja ha öppet varje dag, precis som vi hade förra året, säger Valkyria Tolf, platsansva­rig, som ser fram emot den kommande säsongen.

– Jag tycker det känns spännande! Förra året var allt fortfarand­e ganska nytt med corona och restriktio­ner, och många människor befann sig nästan i ett chockartat tillstånd och visste varken ut eller in. Nu är alla lite mer vana.

Hon ser också Tallhyddan­s förutsättn­ingar för att ta emot gäster utan risk för trängsel som goda.

– Vi har uteserveri­ng både på trallen och på gräsmattor­na,

där man kan sitta med avstånd mellan borden. Så det kommer verkligen kunna komma folk, säger hon, och fortsätter:

– Vi kör med samma koncept som förra året. Vi kommer ha våra våfflor, till

exempel, men även alkoholser­vering och mat. Vi kör hela spektrat.

Inför den kommande säsongen behövs personal, vilken man nu är mitt uppe i rekryterin­gen av.

– När vi väl drar igång ordentligt kommer vi behöva mycket folk. Det är mellan tio och femton personer som ska anställas, säger Valkyria Tolf.

 ??  ??
 ??  ?? På skärtorsda­gen arrangerar Tallhyddan påskäggsja­kt för barn utomhus, vilket är startskott­et för verksamhet­ens säsong.
Bild: Mårten Öhman
På skärtorsda­gen arrangerar Tallhyddan påskäggsja­kt för barn utomhus, vilket är startskott­et för verksamhet­ens säsong. Bild: Mårten Öhman

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden