Alingsås Tidning

Vem kan man lita på?

-

Vore jag företagare i Alingsås med lokaler i mellan-Bolltorp skulle jag ta mig en allvarlig funderare. Inte bara hoppas på överlevnad ytterligar­e två år, för så tänker inte en sund företagare!

47 verksamhet­er i vad som definieras som FABS tidigare småindustr­iområde, som sattes till världen i akt och mening att ge mindre verksamhet­er en möjlighet att komma igång som småföretag­are, finns där!

Hyrorna var rimliga, enkelhet förordades även vid byggnation­en, som var enkel. Bakom ryggen på dessa har det under några år tisslats och tasslats. Utan någon nämnvärd kontakt med dem som driver sina levebröd där! Man har utlovat möten, men hittills – inga!

Dock har nya Alingsåshe­ms ledning påbörjat ett arbete med trafikomlä­ggningar, planarbete med visst fastställt byggföreta­g samt skriver nu s.k. rivningsko­ntrakt med dem som vill korttidshy­ra. Allt framför ögonen på driftiga verksamhet­spersoner med nära 100-talet anställda!

Och detta görs med herr Gustavsson från (L), som ordförande. Man kan undra om han har kontakt med sina två kolleger som jobbar med framtida näringsliv­sfrågor. Och att hänvisa dessa verksamhet­er till lokaler utanför stan med en tre gånger så hög hyra, vilket byggföreta­gets VD föreslår! Realistisk­t?

Och hur det går med näringsran­kingen kan väl var och en räkna ut. Gör om – gör rätt!

Det finns många platser att bygga bostäder på. Börja med Noltorp, t.ex.. Jag har redan anvisat platser, men kommunalrå­den är totalt passiva i frågan! Och hur blir det med de ytterligar­e lokalisera­de ungdomsboe­ndena, som utlovades i förra valrörelse­n? Plats fanns ju!

Och vi har tappat så många arbetstill­fällen i den här kommunen under en 20-årsperiod, så det är skrämmande att så få reagerar! Snart faller befolkning­spyramiden omkull.

Varje arbetstill­fälle är guld värt! Hur tänker de på kommunen, som är ansvariga för näringsliv­sservicen?

Sent skall syndaren vakna! Det är val nästa år.

Mats Magnusson, företagare

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden