Alingsås Tidning

Trafikstör­ningar när ny gång- och cykelväg byggs

- Johan Hallberg johan.hallberg@alingsasti­dning.se

Nu påbörjas ombyggnade­n av gång- och cykelbanan utmed Nyebrogata­n – omfattande störningar i trafiken är att vänta de kommande månaderna.

Det är en omfattande upprustnin­g av gång- och cykelvägen utmed Nyebrogata­n som Alingsås kommun ska påbörja med start i veckan. Gång- och cykelvägen ska breddas, och gående och cyklister skiljas åt med målade markeringa­r i asfalten. Cykelbanan kommer också att få två körbanor med målade markeringa­r i asfalten.

Det arbete som nu påbörjas delas upp i tre olika etapper. I första etappen ingår en kortare sträcka i höjd med Willys i norr, och en sträcka utmed Stadskyrko­gården i söder. Sedan delas sträckan däremellan upp i två olika etapper under året.

Projektet kommer att ha stor påverkan på trafiken utmed Nyebrogata­n. Cyklister och gående kommer under perioder att ta sig förbi byggarbets­platsen via Plantaget och Sidenvägen. Ett körfält på Nyebrogata­n kommer att hållas öppet för fordonstra­fik in mot centrum, trafik ut från centrum kommer hänvisas till Nolhagagat­an

och Noltorpsga­tan. Busstrafik­en kommer helt flyttas bort från Nyebrogata­n under byggtiden.

I arbetet ingår även att anlägga nya grönytor utmed gång- och cykelvägen, bättre belysning kommer också att sättas upp. Även hastighets­sänkande åtgärder för fordonstra­fiken på Nyebrogata­n är en del

i projektet, och det ska ske genom avsmalning­ar och upphöjda passager.

Totalkostn­aden för projektet beräknas till 4,9 miljoner kronor, varav Trafikverk­et står för omkring 1,7 miljoner.

 ??  ?? Nu inleds det omfattande arbetet med att bygga om gång- och cykelvägen utmed Nyebrogata­n.
Bild: Johan Hallberg
Nu inleds det omfattande arbetet med att bygga om gång- och cykelvägen utmed Nyebrogata­n. Bild: Johan Hallberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden