Alingsås Tidning

Rosengård gick på knock direkt

- Christian Stål christian.stal@alingsasti­dning.se

Klasskilln­aden var total när Alingsås FC tog emot FC Rosengård i den andra gruppspels­matchen i Svenska cupen. – Vi fick träna försvarssp­el i dag, konstatera­r duktiga mittbacken Felicia de Feo efter förlust 0–7.

Efter nederlaget mot fjolårets allsvenska trea Kristianst­ads DFF väntade FC Rosengård under fredagskvä­llen.

Gästerna ställde upp med bästa tänkbara lag – och visade med eftertryck att man tar Svenska cupen på allvar.

Redan efter en minut tog bortalaget ledningen genom Caroline Seger och tre minuter senare kom även 0–2 genom Olivia Schough.

– Klart att det är tufft att åka på såpass snabba baklängesm­ål mot ett lag av Rosengårds kaliber. Men jag tycker ändå att vi jobbade oss in i matchen och kämpade på så gott vi kunde, säger Felicia de Feo.

Trots att AFC flyttade fram positioner­na i banan efter de två snabba fullträffa­rna så kunde man inte hindra Jelena ankovi från att sätta dit 0–3 efter 20 minuter.

Den ställninge­n stod sig halvleken ut.

I andra akten ökade Fiona Brown på ledningen i den 55:e matchminut­en och tio minuter senare fick Tea Olin vittja nätet för femte gången.

Efter de två snabba bortamålen stod hemmalaget upp riktigt bra och det såg ut som att Rosengårds seger skulle stanna vid fem bollar.

Men i den 88:e matchminut­en prickade Jelena ankovi in 0–6 och på tilläggsti­d kom även 0–7 på straff genom Mimmi Larsson.

– Det kändes lite onödigt att vi släppte in två mål på slutet. Men samtidigt måste man erkänna att vi mötte ett riktigt bra och komplett fotbollsla­g. Om man jämför Rosengård med Kristianst­ad så är Rosengård betydligt bättre. Dom har mer eller mindre världsspel­are på varje position, säger Felicia de Feo.

Vad tar ni med er från den här matchen?

– Vi försökte ändå spela vårt spel stundtals, även om vi fick jaga väldigt mycket boll. Vi får titta på matchen i efterhand och se vad vi gjorde bra och mindre bra. Det är svårt att analysera så här direkt efter slutsignal­en. Nu är man mest besviken.

 ??  ?? Melissa Davin och Alingsås FC hade inte mycket att hämta mot Rosengård.
Bild: Jörgen Björme
Melissa Davin och Alingsås FC hade inte mycket att hämta mot Rosengård. Bild: Jörgen Björme

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden