Alingsås Tidning

Skövdes danske bjässe redo för rond två

- Christian Stål christian.stal@alingsasti­dning.se

Den första kvartsfina­len mellan Alingsås HK och IFK Skövde blev en fysisk historia. En av spelarna som gav och tog smällar var Dan Beck-Hansen. – Det lär bli tuffa tag även i match två, säger mittsexan.

Beck-Hansen är en spelare som använder sina 103 kilo i såväl defensiven som offensiven, och han har tveklöst vuxit ut till en av skaraborga­rnas absolut viktigaste pjäser.

I den första kvartsfina­len fick den danske bjässen rött kort efter tre utvisninga­r.

– Vad gäller den sista utvisninge­n på slutet är den inte så mycket att säga om. Jag kommer upp med armarna i ansiktet på Andersson Moberg (William), som i och för sig är väldigt låg i sin position, och då ska det vara två minuter, säger Dan Beck Hansen till AT-sporten.

Kul med slutspel?

– Det tycker jag! Detta är mitt första i Sverige och det går inte att jämföra grundserie­n med slutspelet. Nu gäller det att nå först till tre och då spelar man kanske lite mer

Dan Beck-Hansen hoppas få jubla igen när Skövde möter Alingsås i Estrad.

på gränsen. Det enda som man saknar är ju publiken på läktarna även om vi nästan vant oss vid att det är tomt i arenorna.

En annan situation som det snackades om efter slutsignal­en i match ett var den mellan Axel Franzén och Skövde-målvakten Fabian Norsten.

Den sistnämnde fick lämna planen med en befarad hjärnskakn­ing.

– Fabian var nere och cyklade lite häromdagen, men jag tror nog inte att han kan spela på onsdag, säger Dan Beck-Hansen.

Beck-Hansen konstatera­r vidare att vinsten i den första ronden var viktig för laget.

– Nu lägger vi ju över lite press på Alingsås och det känns bra. Samtidigt är vi medvetna om att den här matchserie­n kan bli lång och det gäller verkligen att vi fortsätter att vara påkopplade till max. I första matchen spelade vi ett väldigt bra försvarssp­el och det måste vi göra igen, säger han.

Känner du av att det finns lite derby-karaktär?

– Jo, men absolut. Man har förstått här i Skövde att matcherna mot Sävehof och Alingsås betyder lite extra. Det är så nära derbyn vi kan komma.

Nu lägger vi ju över lite press på Alingsås och det känns bra

Dan Beck-Hansen IFK Skövde

 ??  ?? Bild: Daniel Stiller
Bild: Daniel Stiller

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden