Alingsås Tidning

Helander lyfter fram AHK:s starka slutspelst­radition

- Marcus Löfström marcus.lofstrom@alingsasti­dning.se

– Det finns en tradition och en stolthet i att vi inte viker ner oss.

Det säger Benjamin Helander inför den andra kvartsfina­len mot IFK Skövde.

AHK gjorde en i många avseenden godkänd insats i Skövde men det fattades några detaljer för att vinna den första kvartsfina­len.

– Vi har pratat om att det var en hyfsad match från vår sida men att den svaga perioden i slutet av första och början av andra är något vi kan slipa bort. Det är aldrig kul att förlora men som helhet var vi ändå hyfsat nöjda och det fanns mycket att bygga vidare på, säger vänstersex­an Benjamin Helander.

Skillnaden mot de två matcherna i grundserie­n mot Skövde var slående, trots förlusten, och Helander menar att det finns många olika anledninga­r till att AHK alltid höjer sig i slutspelet:

– Det är vinna eller försvinna, då är vi alltid bättre. Sedan är Mikael Franzén och Dennis Sandberg bra på att jobba med detaljerna, slipa på dom och påpeka de små sakerna som man kanske inte går igenom under serielunke­n. Som ledare är dom dessutom bra på att tagga igång

och få samman gruppen.

– Vi har också spelartype­r i laget som gillar när det gäller lite extra, det finns en tradition i föreningen och en stolthet i att vi inte viker ner oss när det är som viktigast, säger han.

Helander hamnade mitt i hetluften tidigt i den första halvleken när Adam Samuelsson­s hand träffade honom i ansiktet vilket innebar direktrött kort för Skövde-spelaren.

– Allt gick ganska snabbt och jag hann inte märka vad som hände. Jag såg bara att domaren drog upp det röda kortet. Jag skulle springa in mellan deras treor och så höll dom emot, andra gånger åkte handen upp i ansiktet. Det var inte avsiktligt från Samuelsson, den bara råkade glida upp och i dagens handboll är det rött kort. Den träffade inte så illa heller, bara på hakan.

Vad måste bli bättre på onsdag för att ni ska ta en nödvändig seger?

– Vi kan ha bättre bollsläpp i det uppställda anfallsspe­let, det är något vi måste slipa på. Det fanns perioder när vi kom i bra lägen men Skövde hade bra höjd på oss och låste vår fart, vi fick inget flyt. Sedan ska vi bli bättre i första- och andrafas. Vi fick i princip inga kontringsm­ål, vi ska försöka stressa Skövde till lite tekniska fel. Slutligen – du får tuff konkurrens nästa säsong av Jesper Filén. Hur ser du på framtiden?

– Jag har kontrakt och kommer spela med Alingsås. Jesper har varit en av allsvenska­ns bästa i några år nu och det är kul att få en ny konkurrent. Det är bara bra!

 ?? Bild: Jörgen Jarnberger ?? AHK är alltid bra i slutspel, vilket Benjamin Helander lyfter fram inför den andra kvartsfina­len.
Bild: Jörgen Jarnberger AHK är alltid bra i slutspel, vilket Benjamin Helander lyfter fram inför den andra kvartsfina­len.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden