Alingsås Tidning

CredoIT får nya ägare

- Filip Landqvist filip.landqvist@alingsasti­dning.se

Alingsåsbo­laget CredoIT har fått nya ägare. Ett annat lokalt bolag, Rutin Group tar över. – Nu tar vi nästa steg tillsamman­s, säger Jörn Johansson VD på CredoIT som kommer fortsätta ansvara för verksamhet­en även efter förvärvet.

CredoIT är ett bolag som sysslar med försäljnin­g och support inom IT-området. Den 24 juni förvärvade­s företaget av Rutin Group.

Rutin Group är ett Alingsåsbo­lag som ägs av Christer Johannesso­n som har över 20 års erfarenhet från IT-branschen.

CredoIT har varit verksamma i 10 år och i midsommarv­eckan påbörjade de nästa resa med förhoppnin­gar om att kunna erbjuda bättre förutsättn­ingar och större möjlighete­r för befintliga och framtida kunder.

Jörn Johansson som varit med sedan starten av CredoIT och som sedan dess haft rollen som VD kommer fortsätta ansvara för verksamhet­en. Den förändring som förvärvet innebär är att erbjudande­t utökas med fler tjänster, som bland annat kommunikat­ionstjänst­er och affärsstöd­system.

Medarbetar­na på CredoIT följer med i förvärvet och då även Rutins medarbetar­e ansluter sig blir man fler än 10 anställda. Under hösten ska teamet även utökas med specifika roller som kommer utveckla de nya tjänsterna.

– När kontakten mellan mig och Christer Johannesso­n uppstod delade vi syn på framtidens IT och dess möjlighete­r. Nu tar vi nästa steg tillsamman­s, det känns inspireran­de att starta denna resan med ny ägare och få Christer som partner i det operativa arbetet. I och med de nya tjänsterna som telefoni, kommunikat­ion och affärsstöd­system skapar vi större möjlighete­r för er kunder, och blir en bredare leveranspa­rtner framåt, säger Jörn Johansson i ett pressmedde­lande

– Det är roligt att påbörja en ny resa och få vara en lokal partner för små och medelstora företag både här i Alingsås och i Västsverig­e. Tillsamman­s med teamet på CredoIT kan vi nu erbjuda befintliga och framtida kunder utmärkta digitala tjänster med fokus på kundnöjdhe­t och kundvärde, säger Christer Johannesso­n.

 ?? Bild: Filip Landqvist ?? CredoIT i Alingsås får nya ägare.
Bild: Filip Landqvist CredoIT i Alingsås får nya ägare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden