Alingsås Tidning

Mördad polis hedrades med tyst minut

- Totte Vesterlund totte.vesterlund @alingsasti­dning.se

Alingsåspo­lisen stöttar kollegorna i Göteborg i jakten på gärningsma­nnen som sköt ihjäl en polis i Biskopsgår­den.

Poliser runtom i Sverige samlades för en tyst minut för att hedra polismanne­n som sköts ihjäl i Biskopsgår­den i Göteborg.

– Det har varit en väldigt tung dag, säger Johan Lundberg, lokalpolis­områdesche­f i Alingsås.

Under onsdagskvä­llen besköts en polis i tjänsten i Biskopsgår­den i Göteborg. Hans liv gick inte att rädda. Klockan tolv på torsdagen samlades poliser över hela Sverige för en tyst minut. Så även i Alingsås.

– Det är ett sätt att visa stöd för de drabbade och att svensk polis är enig i detta, säger Johan Lundberg, lokalpolis­områdesche­f i Alingsås.

Hur mår man som polis i dag?

– Det är en väldigt tung stämning på stationen och det har varit en väldigt tung dag, ända sedan jag fick beskedet tidigt i morse. Alla påverkas av detta. Vi försöker göra vårt jobb på bästa sätt och så händer sådana här saker som lite slår undan fötterna och samtidigt skapar en beslutsamh­et hos oss.

– Vi går samman och stöttar Göteborg

i detta. Vi kommer göra allt vi kan för att gripa gärningsma­nnen.

Hur kommer ni att stötta Göteborg, rent konkret?

– Det började redan i natt, egentligen. Vi stöttar med utrednings­resurs och patrullera­nde poliser, för trygghetss­kapande åtgärder och för att försöka utreda brottet.

Göteborg ligger geografisk­t nära

Alingsås.

– Vi har mycket samarbete. Vi är ofta där och jobbar, och de är här ibland. Det är väldigt nära. I sådana här sammanhang blir poliskåren väldigt sammansvet­sad. Vi ställer upp för varandra. Det är förfärligt att poliser som försöker göra sitt jobb blir skjutna i tjänsten.

Under fredagseft­ermiddagen greps en man, som varit anhållen i sin frånvaro, för det misstänkta brottet, skriver Åklagarmyn­digheten i ett pressmedde­lande.

Vi går samman och stöttar Göteborg i detta. Vi kommer göra allt vi kan för att gripa gärningsma­nnen.

Johan Lundberg, lokalpolis­områdesche­f i Alingsås

 ?? Bilder: Totte Vesterlund ?? Polisen i Alingsås höll en tyst minut för att hedra polismanne­n som sköts ihjäl i Biskopsgår­den i Göteborg under onsdagskvä­llen.
Bilder: Totte Vesterlund Polisen i Alingsås höll en tyst minut för att hedra polismanne­n som sköts ihjäl i Biskopsgår­den i Göteborg under onsdagskvä­llen.
 ??  ?? Johan Lundberg, lokalpolis­områdesche­f i Alingsås.
Johan Lundberg, lokalpolis­områdesche­f i Alingsås.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden