Alingsås Tidning

AIF gjorde 5–1 på Hjo: ”Vi är helt överlägsna”

- Adam Fröberg sporten@alingsasti­dning.se

Alingsås IF reste till ett möte med IFK Hjo under söndagen. Där var det i slutändan inget snack om saken och de grönvita kunde vända hem med tre poäng och 5–1 i bagaget. – Vi är helt överlägsna, säger tränare Niklas Klingberg efteråt.

AIF trummar på mot toppen av tabellen och kommer nu att gå till sommarledi­ghet som trea. Detta sedan man slagit IFK Hjo på bortaplan med 5–1.

Hjo fick tidigt ett rött kort sedan Oliver Östlind kommit fri och blivit fälld. Trots det tog hemmalaget ledningen i matchen. AIF gjorde dock jobbet och vände komfortabe­lt på poängställ­ningen.

– Vi är väldigt mycket bättre än dem. Så klart att det blir en annorlunda match när de får ett tidigt rött kort, som jag tycker att vi hanterade ganska dåligt i första halvlek, säger tränare Niklas Klingberg.

Efter AIF:s kvittering till 1–1 med kvarten kvar av första halvlek lossnade spelet allt mer.

– Vi gör 1–1 på vad jag tycker är lite av en tillfällig­het. Sen får vi lite mer energi och spelar mer direkt, och gör även 2–1 i första halvlek, säger Klingberg och fortsätter:

– Vi pratar bra i halvtid och gör ett byte. Sen gör vi två snabba mål i andra och så är det inget snack om det. Då är bara frågan hur många mål vi ska göra. Vi är helt överlägsna och bättre i alla delar av planen.

Klingberg vill lyfta upp två spelare lite extra efter insatsen. Först och främst Joel Karlsson som han tycker har varit väldigt viktig för laget i år.

– Hans höjd är elitmässig, men han behöver oftare vara det.

Den andra är den inbytte målskytten Axel Heljegård.

– Han är kanske den absolut bästa att ha i truppen någonsin.

Honom skulle jag inte byta bort mot någon.

Vi är helt överlägsna och bättre i alla delar av planen.

Niklas Klingberg

 ?? Bild: Jörgen Björme ?? Alingsås IF har gett sig själva ett kanonläge inför hösten.
Bild: Jörgen Björme Alingsås IF har gett sig själva ett kanonläge inför hösten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden