Alingsås Tidning

AFC kammade noll på hemmaplan

- Adam Fröberg adam.froberg@stampen.com

De lättade restriktio­nerna bäddade för fest på Mjörnvalle­n när Alingsås FC tog emot Sundsvall. Men efter ett sent baklängesm­ål kammade hemmalaget noll. – Vi gör ingen jättebra match men vi ska inte förlora, säger AFC-tränaren Lars-Petter Björk efteråt.

Alingsås FC gick lottlösa hemma mot Sundsvalls DFF i Elitettan. Detta sedan bortalaget­s Amanda Hagelberg avgjort på tilläggsti­d med sitt 3–2-mål. AFC:s tränare Lars-Petter Björk var allt annat än nöjd efteråt.

– Det är en gåta att vi förlorar... Vi gör ingen jättebra match men vi ska inte förlora. De (Sundsvall) har ingenting alltså, ändå gjorde de tre mål. Vi har allting och det enda de gör är att maska och ta tid på sig, säger han efteråt.

Bortsett från de fem första minuterna tycker Lars-Petter Björk att hans lag inledde matchen bra. Det gav också utdelning via Taylor Townsend efter ett inlägg från Tove Lorén.

– Vi spelar bra och sen gör vi 1–0, då spelar vi ännu bättre och har bud på 2–0. Och så bjuder vi på 1–1. Till dess gör vi ändå en bra halvlek, säger Björk.

Kvittering­en från bortalaget kom till i den 35:e minuten efter att AFC tappat bollen i uppspelsfa­sen. Detta på en del av banan de pratat om att inte spela upp bollen via, menar tränare Björk.

– Vi spelade ut till vänsterbac­ken och vi skulle inte spela det spelet idag. Då satte de press där precis då.

Just innan halvtidsvi­lan kom nästa kalldusch för AFC. Vid ett rensningsf­örsök gick bollen via ett knä på en motspelare och studsade sedan in i mål.

– Det är ett helt osannolikt mål, suckar Björk.

Alingsås kunde sedan återhämta sig under pausen, trots påtvingat målvaktsby­te efter en huvudskada, och kvitterade i den 65:e minuten via det 18-åriga utropsteck­net Alma Öberg.

Bakslagen tog däremot inte slut där. På tilläggsti­d slarvade AFC i försvaret efter en frispark som de inte lyckades rensa. Följden blev kostsam då Sundsvalls mittback, Amanda Hagelberg, kunde nicka in segermålet för gästerna.

Förlusten innebär att AFC nu har förlorat två raka matcher och tappar mark mot tabelltopp­en.

– Vi har inget självförtr­oende, vi har inget flyt och vi har maxoflyt bakåt, förklarar Lars-Petter Björk.

Nästa match för Alingsås FC är mot IF Brommapojk­arna hemma på Mjörnvalle­n den 10 juli.

Det är en gåta att vi förlorar... Vi gör ingen jättebra match men vi ska inte förlora.