Alingsås Tidning

Storförlus­t för GBK – som bytte målvakt i paus: ”Kontrovers­iellt”

- Adam Fröberg adam.froberg@stampen.com

Det blev en tung hemresa från bortamötet med Herrestad för Gerdsken under lördagen. Förlustres­ultatet skrevs till klara 8–2. – Gerdsken är som bäst när alla gör sitt jobb, säger tränare Calle Skoglöv.

Gerdsken åkte på en ordentlig näsbränna borta mot serieledar­en Herrestad i division 3. Tränare Calle Skoglöv tyckte än en gång att laget hade svårt med den mentala biten.

– Återigen var vi inte riktigt där helt hundra från alla skallar. Vi har haft lite problem med att vara påkopplade. Det krävs ju att alla är det.

Den första halvleken var särskilt dålig av de gulsvarta, menar Skoglöv.

– Det är många gånger de får spela in bollen bakom oss. Två eller tre av målen tycker jag egentligen inte att vi skulle ha släppt in i första.

I den andra halvleken hittade GBK mer rätt och gjorde tidigt två mål via Fredrik ”Fronken” Johansson.

– Vi fick ju in 2–4, och då kände vi det här vanliga att vi kommer igång efter halvtid och efter lite samtal. Sen när 5–2:an kom gick luften ur oss. Jag tycker ändå att vi sprang och kämpade hela tiden i andra.

Gerdsken har drabbats av flera skador inför och under säsongen, men Calle Skoglöv tycker att truppen är bred nog för att prestera bättre.

– Jag tycker att vi har en väldigt bra bredd på laget, men sen har Gerdsken alltid varit ett sånt lag där det krävs att man ger allt. Det är inte så att man förlitar sig på ett par enskilda spelare utan Gerdsken är som bäst när alla gör sitt jobb.

Skoglöv valde att byta ut målvakten Erik Andersson redan i paus.

– Det var en del av allting. Vi behövde lite förändring. Så fick det bli den här gången. Det är lite kontrovers­iellt.

 ?? Bild: Christian Flodin ?? Gerdsken förlorade med klara 8–2 mot Herrestad i den sista matchen innan sommaruppe­hållet. (Arkivbild).
Bild: Christian Flodin Gerdsken förlorade med klara 8–2 mot Herrestad i den sista matchen innan sommaruppe­hållet. (Arkivbild).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden