Alingsås Tidning

Efterlängt­ad tävlingspr­emiär

-

Simklubben Alingsås tävlingsde­buterade helgen 12–13 juni då Simklubben Elfsborg bjöd in till Borås Speedo Meet, en utomhustäv­ling i Alidebergs­badets 50-metersbass­äng där totalt 315 simmare deltog och tillsamman­s genomförde över 2 000 starter.

De fyra simmarna från Simklubben Alingsås, 14-åriga Alma Haknert och Daniela Borg samt Edvin Pettersson, 13, och Ida Berlin, 12, gjorde tillsamman­s 28 starter under helgen och det sattes sammanlagt 16 nya personliga rekord. Edvin Pettersson var den av de fyra simmarna som simmade allra mest under helgen med hela elva starter.

De simmade alla bra och var under eller nära sina tidigare rekord trots det långa tävlingsup­pehållet och att de sattes på hårda prov i en utomhustäv­ling där vädret påverkar och långbana.

Det är nästan exakt två år sedan de tävlade utomhus och nästan ett år sedan sista inomhustäv­lingen på grund av pandemin.

Vädret under tävlingen var bra, även om såväl stark vind som stark sol ställde till det lite för alla tävlande. Förutom att tävlingsne­rverna spelade ett spratt så är det för den ovane utomhussim­maren en svårighet att också kunna hålla en rak simkurs utan referenser från ett simhallsta­k.

Uppmuntran­de resultat fick också Daniela Borg som noterade en fjärdeplat­s på 200 m ryggsim och femteplats på 100 meter ryggsim.

Ida Berlin och Alma Haknert har båda bröstsim som bästa simsätt men i vågor och sol räckte inte insatserna till för nya personliga rekord.

 ?? Bild: Privat ?? Edvin Pettersson, Daniela Borg och Ida Berlin, saknas gör Alma Haknert.
Bild: Privat Edvin Pettersson, Daniela Borg och Ida Berlin, saknas gör Alma Haknert.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden