Alingsås Tidning

Holmalunds IF tar uppehåll som vinnare: ”Gjorde en jättebra match”

- Adam Fröberg sporten@alingsasti­dning.se

Fakta: Matchen

Tidaholms GoIF - Holmalunds IF 1–2 (0–2)

Målen: (6) 0–1 David Hall, (38) 0–2 Jonathan Tedeborg, (54) 1–2 Mikael Axelsson

Varningar, HIF: –

Domare: Jure Sosic

Matchbetyg:

2) Ludvig Wåhleman

1) Gustav Öhman

1) Tobias Nordgren

Holmalunds IF har avslutat vårsäsonge­n starkt. Under lördagen besegrades Tidaholm på bortaplan med 2–1.

– Vi gjorde en jättebra match igen, säger HIF-tränaren Mikael Öhman.

I veckan fick Holmalund med sig ett oavgjort resultat borta mot ett formstarkt Skoftebyn. Under lördagen reste de rödvita till ett möte med Tidaholms GoIF – och vann med uddamålet.

– Jag är jättenöjd. Jag tycker att vi gjorde en jättebra match igen. Vi jobbar väldigt mycket som en enhet och gör allting tillsamman­s. Vi är kompakta och flyttar över bra för att hjälpa varandra. Vi skapar en hel del chanser också, säger tränare Mikael Öhman.

Matchen inleddes med att Holmalunds mittback David Hall kunde göra mål redan efter sex minuter, sedan Tidaholms målvakt stått för en miss.

– Det fick vi lite grann till skänks faktiskt. Andra målet gör vi jättebra. En omställnin­g som vi hittar ut till vår högerback som fyller på och kommer till avslut på kanten, säger Öhman och fortsätter:

– Vi skapar många bra lägen, tycker jag. Framför allt i första halvlek där vi hade många bra lägen för att kunna utöka ledningen, så det kändes bra.

Reducering­en från Tidaholm kom i den 54:e minuten.

– Deras mål är en hörna som de nickar in. Det tycker väl jag är lite tveksamt. Jag tycker att han är uppe och hänger med båda armarna på våra gubbar. Men efter det klappar vi inte ihop på något sätt utan står upp jättebra. Både i spelet och mentalt.

Bäst i HIF för dagen var 19-årige Ludvig Wåhleman, enligt tränare Mikael Öhman.

– Han kommer in efter 15 minuter på mittfältet och gör det jättebra. Jätterolig­t hur han har gnuggat på under träning och nu gör en så bra match.

Mikael Öhman Tränare HIF

” Vi skapar många bra lägen.

 ??  ?? Holmalunds IF vann sista matchen inför uppehållet. Jonathan Tedeborg (till höger i rött) stod för ett av målen.
Arkivbild: Mikael Svensson
Holmalunds IF vann sista matchen inför uppehållet. Jonathan Tedeborg (till höger i rött) stod för ett av målen. Arkivbild: Mikael Svensson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden