Alingsås Tidning

Ddumba och Svenningss­on i ”Allsången”

- Sara Haldert/TT

”Allsång på Skansen” är tillbaka efter premiärvec­kan, med Sabina Ddumba och Uno Svenningss­on bland gästerna. – Det känns som att komma hem till någon man känner, säger Ddumba.

När ”Allsång på Skansen” nu går in i sin andra vecka efter säsongspre­miären är Sabina Ddumba en av gästerna. Det är inte första gången hon uppträder i programmet, och hon ser fram emot att få komma tillbaka.

– Det känns jättekul. Det är som att komma hem till någon man känner väl. Man känner igen sig, och alla vet ju att man älskar saker som känns igen. Folk kommer dit för samma grej, man vet vad ”Allsången” är. Det är en särskild energi som framställs av alla som är där, säger hon.

Med sig i bagaget har Ddumba det nya albumet ”The forgotten ones”, som släpptes för ett par veckor sedan. Hon har jobbat med skivan ett par år, och resultatet är personligt.

– Det här är mycket närmre mig och min privatpers­on än tidigare. Den tar upp kärlek i olika stadier, vi har den nykära kärleken men också den där man har varit tillsamman­s ett antal år och bara: ”Jag älskar dig men jag är trött på dig”. Men det finns också låtar som handlar om kärleken till en själv, säger hon.

Även Uno Svenningss­on är glad över att få stå på allsångssc­enen igen.

– Jag har bara varit med en gång tidigare, men det var otroligt roligt. Det är en klassisk scen med en lång tradition och anor. Man blir lite stolt när de frågar om man vill komma dit, säger han.

För Svenningss­on, som nyligen släppte singeln ”Fickor fulla av sand” som är ett smakprov från ett nytt album som kommer nästa år, är det skönt att få komma igång och spela igen efter pandemiåre­t.

– Det ska bli otroligt skönt. Det har ju varit som ett yrkesförbu­d, och det har varit tufft ekonomiskt. Men man får se det i perspektiv – jag har fått vara frisk, jag har stressat mycket mindre och kunnat vara mer med familjen, säger han.

”Allsång på Skansen” sänds i SVT i kväll. Övriga gäster är Eric Saade och Lena Jonsson Trio.

 ?? Bild: Naina Helén Jåma ?? Sabina Ddumba medverkar i kvällens ”Allsång på Skansen”.
Bild: Naina Helén Jåma Sabina Ddumba medverkar i kvällens ”Allsång på Skansen”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden