Alingsås Tidning

Syskonen Williams släpper ny 80-talssingel

- Matilda Falk matilda.falk@alingsasti­dning.se

Doreal och Fillip Williams är återigen aktuella med ny musik. ”Can I have somebody” är deras andra låt som är inspirerad av familjen och är en riktig danshit.

För ett drygt år sedan skrev AT om syskonen Williams som med familjeglä­dje bjöd på en ny singel med 80-tals vibbar. Nu kan tidningen avslöja att mer material är på gång. – Vi fortsätter med den sköna känslan. ”Let’s do some fun”, säger Doreal Williams.

Utanför fönstret faller sommarregn­et och den torra asfalten på Knektegård­sgatan blir prickig av regnets droppar. Den igenkännan­de signalen av ett videosamta­l ljuder i lägenheten och snart dyker Fillip upp på systern Doreals telefon.

Berätta, vad är det ni har på gång?

– Bra fråga. Nu har vi bara roligt och utforskar musiken. Jag har massor av idéer och min producent Isak Widmark har lyckats göra några av de idéerna till verklighet, berättar Fillip Williams.

För ett år sedan släppte syskonpare­t Doreal och Fillip Williams den 80-tals inspirerad­e singeln Is it possible.

Nu, drygt ett år senare, har syskonen nyligen släppt ytterligar­e en singel.

– Låten heter Can I have somebody och det började väl som ett skämt inom familjen egentligen, berättar Doreal och Fillip fyller i:

– Den är inspirerad av vår systerdott­er och i flera år har vi skämtat om att det är hennes låt.

Likt Is it possible är även Can I have somebody en ”family affair” som syskonen uttrycker det.

Faktum är att under det senaste året har syskonen jobbat allt mer ihop.

– Vi har tidigare jobbat mycket med musik på varsitt håll men nu det senaste har vi jobbat på mycket gamla låtar. Från början har det varit skämtlåtar men vi har insett att det blir riktigt bra, säger Fillip. Berätta mer om Can I have somebody. Vad är det för låt?

– När jag skrev låten ville jag att den skulle handla om 2020 och vilket konstigt år det var för alla. Jag ville försöka berätta allas tankar och om man lyssnar på låten så hör man att texten är massor av frågor, berättar Fillip som har skrivit låten.

Covid-19, Black lives matter-rörelsen och valet i USA. 2020 var ett turbulent år och med låten Can I have somebody vill Fillip sätta ord på känslorna.

– Det var ett sätt för mig att få ut oron men samtidigt göra det på ett upplyftand­e sätt. Förhoppnin­gen är att man ska kunna dansa sig till en bättre känsla, säger Fillip. Sist ni pratade med AT berättade ni att er far vill att ni skulle göra en gospellåt. Blir det någon gospel?

– Det är på gång och kommer bli vårt nästa projekt, berättar Fillip.

– När vi var små var det något våra föräldrar sa hela tiden: ”Kan ni inte skriva något ihop”. Det har bara tagit oss 30 år att faktiskt göra det, berättar Doreal.

 ??  ??
 ?? Bild: Privat ?? Syskonen Fillip och Doreal Williams är aktuella med låten Can I have somebody, som handlar om år 2020 – ”ett konstigt år för alla”, menar Filip Williams.
Bild: Privat Syskonen Fillip och Doreal Williams är aktuella med låten Can I have somebody, som handlar om år 2020 – ”ett konstigt år för alla”, menar Filip Williams.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? Bild: Privat ?? Doreal och Fillip Williams låt Is it possible släpptes ifjol.
Bild: Privat Doreal och Fillip Williams låt Is it possible släpptes ifjol.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden