Alingsås Tidning

Frisco bjöd upp till en lustiger premiärdan­s

- Adam Fröberg sporten@alingsasti­dning.se

Det var onekligen ett spelsuget IK Frisco som tog emot SIl hemma. Man tryckte på gasen i 90 minuter och utklassade motståndet.

IK Frisco vann imponerand­e sin premiär i division 2 mot Sils IF med hela 7–0. Tvåmålssky­tten Annelie Carli var minst sagt belåten efteråt. – Vi spelar med mycket variation, säger tvåmålssky­tten.

Då var även IK Friscos damer igång med säsongen. I division 2-premiären besegrades Sils IF med 7–0 på Katebovall­en.

– Svingött! Jag tyckte att alla gjorde en asbra match, även de som hoppade in var bra i spelet och alla hjälpte varandra, säger anfallaren Annelie Carli.

Ett återkomman­de scenario i den här matchen var Friscos vassa hörnor. De gav resultat omgående. Med 14 minuter spelade hade laget redan lyckats samla på sig tre stycken – och då ringde det till slut i målet via högerbacke­n Linda Philipsson­s fot.

En kvart senare kunde Annelie Carli öppna sitt målkonto för 2021 genom att skarva in en till hörna i mål.

Men det var inte de fasta situatione­rna som övertygade mest. Friscos ständiga kontroll på matchen från start till mål imponerade. Som en väloljad maskin malde de ner Sil denna lördag.

– Vi vågade spela runt mycket mer i backlinjen än vad vi gjort tidigare år. Då har vi mer tjongat upp den och sen jobbat där uppe, men nu låter vi oss där uppe vila lite och spelar runt den först.

Har ni slipat på just den biten inför säsongen?

– Ja, att vi ska spela runt den och bli mer säkra med boll, och nu tycker jag både att försvarssp­elet och anfallsspe­let klaffar jättebra.

I halvtid visade resultatta­vlan en trygg 3–0-ledning. Detta sedan

Emma Bengtsson Gelotte fått till en kanonträff med vänsterfot­en rakt upp i krysset.

I den andra halvleken sågs ingen större skillnad på Friscos spel. Tryggheten och finurlighe­ten fanns kvar – och målen kom av bara farten. När domaren blåste av kunde publiken på Katebovall­en applådera för en bländande 7–0-seger.

Målet för Frisco den här säsongen är tydligt. De vill vinna serien och ta sig tillbaka till division 1.

– Jag tror att vi kommer väldigt långt med den sammanhåll­ningen vi har. Vi ger aldrig upp. Även om vi ligger under så är det en styrka vi har, säger Annelie Carli.

Hon tror dessutom att det är en fördel att laget nästan är intakt från förra året och att gruppen med det är sammansvet­sad.

– De gamla spelarna är fortfarand­e kvar och sen kommer det upp lite yngre också. Vi spelar med mycket variation och är en bra grupp, helt enkelt.

Svingött! Jag tyckte att alla gjorde en asbra match.

Annelie Carli

 ??  ??
 ?? Bild: Mikael Svensson ?? IK Frisco vann med starka 7–0 mot Sils IF i division 2-premiären.
Bild: Mikael Svensson IK Frisco vann med starka 7–0 mot Sils IF i division 2-premiären.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden