Alingsås Tidning

Ebbas dröm i uppfyllels­e – får springa junior-EM

- Adam Fröberg sporten@alingsasti­dning.se

Vårgårdatj­ejen Ebba Åhman har en intensiv väntan bakom sig. Nu är hon uttagen till sommarens mästerskap: ”Blev verkligen jätteglad”.

Vårgårdatj­ejen Ebba Åhman, 19 år, har äntligen fått sitt besked – hon är uttagen till junior-EM. – Jag blev verkligen jätteglad när jag fick samtalet, säger hon till AT-sporten.

I mitten av juni klarade Ebba Åhman kvalgränse­n till junior-EM på 400 meter häck. Sedan dess har det varit en intensiv väntan på trupputtag­ningen.

– Alltså jag är så glad! Jag har haft det lite halvt på känn, jag klarade ju ändå gränsen och så där, men man vet ju aldrig. Det kan ju alltid vara någon som smäller till med ett jättebra lopp eller så, säger Ebba Åhman och fortsätter:

– Jag blev verkligen jätteglad när jag fick samtalet om att jag var uttagen i truppen.

Det stannar däremot inte enbart vid 400 meter häck. Ebba är även uttagen till att springa stafetten på 4 x 400 meter.

Den 15 juli drar U20-EM igång i Tallin, Estland. Innan dess ska Ebba springa ett förberedan­de lopp för att vässa formen.

– Det är för att få upp lite snabbhet. Nu är det rätt lugn träning med mycket återhämtni­ng för att försöka toppa formen just till EM.

Sommarens mästerskap blir

Ebbas första i karriären.

– Det känns jättehäfti­gt! Det var liksom min målsättnin­g med den här säsongen, att ta mig hit. Det var det jag ville göra.

Vad har du för målsättnin­g med mästerskap­et?

– Jag vill ta mig så långt som möjligt. Det är väldigt hård konkurrens, men jag vill bara göra så bra som jag kan. Det vore roligt med ett personbäst­a, för jag känner att jag har mer att ge på distansen än vad jag har fått visa. Målet är att springa snabbare än jag har gjort innan.

Alltså jag är så glad! Jag har haft det lite halvt på känn, jag klarade ju ändå gränsen och så där, men man vet ju aldrig.

Ebba Åhman

 ??  ??
 ?? Bilder: Patrycja Jerzak ?? Ebba Åhman från Vårgårda är uttagen till sitt första ungdomsmäs­terskap.
Bilder: Patrycja Jerzak Ebba Åhman från Vårgårda är uttagen till sitt första ungdomsmäs­terskap.
 ??  ?? ”Alltså jag är så glad! Jag har haft det lite halvt på känn, jag klarade ju ändå gränsen och så där, men man vet ju aldrig”, säger Ebba.
”Alltså jag är så glad! Jag har haft det lite halvt på känn, jag klarade ju ändå gränsen och så där, men man vet ju aldrig”, säger Ebba.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden