Alingsås Tidning

AFC till vila som förlorare

- Marcus Löfström marcus.lofstrom@alingsasti­dning.se

Fotboll: Alingsås FC kunde ha gått på sommarledi­ghet med tätkänning. Istället är man fast i mitten efter förlusten mot BP hemma på Mjörnvalle­n.

AFC kunde gått till sommarvila med häng på toppen. Men i stället är man fast i mittens rike efter 0–2 hemma mot Brommapojk­arna.

Tanken var att Alingsås FC skulle ta en sista trepoängar­e innan sommarledi­gheten och därmed ha toppen inom räckhåll när serien startar igång.

Men stockholma­rna i Brommapojk­arna ville annat och åkte hem till huvudstade­n med alla poängen i bussen.

– Det är riktigt surt det här. Det är en kamp hela vägen men det svider extra att det är två fasta situatione­r som vi släpper in mål på. Vi lyckas inte få undan bollen ur boxen någon gång kring målen. Det är lättare att köpa målen om dom hade spelat upp oss på läktaren, säger lagkapten Tove Lorén, märkbart besviken över att hennes AFC inte tog chansen i vårens sista match.

– Det är klart man vill gå på uppehåll med tre poäng i ryggen. Nu när man förlorat vill man gärna säga att det inte betyder något givetvis, men det är klart att det gör det. Speciellt den närmsta tiden. Men när vi väl drar igång igen ska vi förhoppnin­gsvis glömt det här.

En väldigt fysisk match i blött gräs på Mjörnvalle­n gick under den första halvleken allt mer i BP-tecken då AFC inte fick igång spelet alls.

Antingen slog man långt på mötande anfallare, eller så slog man på fötterna när en djupledsbo­ll hade fungerat bättre.

Gästerna hittade å sin sida ofta runt på kanterna med farliga instick, men det var som sagt två fasta som avgjorde.

Först i minut 39 när en bra hörna studsade runt kring mållinjen och till slut in.

Sedan med 20 minuter kvar när en ny hörna inte rensades undan tillräckli­gt. Frida Boriero, som även gjorde första målet, dunkade in 0–2.

– Det är svårt att sätta ord på varför det inte fungerar för oss idag, vi är otajmade, snackar för sent och så, säger Tove Lorén.

Kändes ni slitna?

– Jag känner mig det i alla fall med det tajta schemat som varit på slutet. Det kan spela in också, men samtidigt trycker vi på i slutet och har fart i benen. Det är inte det vi förlorar på.

Olivia Sultans intåg i minut 57 höjde tempot i AFC och visst fanns där lägen till att göra matchen spännande.

Inte minst när Rebecca Cameras dundrade ett skott i kryssribba­n eller när nämnda Sultan kombinerad­e med Isabelle Asplund ett par gånger.

Men istället för en fast blick mot toppen, får AFC finna sig att ta ledigt som mittenlag.

– När vi spelar bra spelar vi riktigt jävla bra, men så har vi våra svackor där vi tappat poäng mot lag vi inte ska tappa mot. Man hade gärna velat vara i toppen och kriga, det har vi visat att vi kan. Men jag tycker ändå det är godkänt så här långt. Man vill alltid bättre, vi siktar på att vara högre upp.

Är toppstride­n körd redan?

– Nej alltså vi gjorde ju en otroligt bra höst förra året, vi hoppas på att göra något liknande och är starkare än någonsin!

Höstlaget AFC alltså?

– Haha precis, det vill vi bli kända för den här säsongen också. Blir det bara lite kallare ute med så är det perfekt (skratt).

 ?? Bild: Mikael Svensson ?? Alingsås FC kunde ha haft tabelltopp­en inom räckhåll inför serieuppeh­ållet, men det gick inte riktigt som planerat hemma mot Brommapojk­arna.
Bild: Mikael Svensson Alingsås FC kunde ha haft tabelltopp­en inom räckhåll inför serieuppeh­ållet, men det gick inte riktigt som planerat hemma mot Brommapojk­arna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden