Alingsås Tidning

Tröttnade på buskörning – välte bil i dike med hjullastar­e

- Johan Hallberg johan.hallberg@alingsasti­dning.se

Den äldre mannen fick nog av buskörning­en utanför sin bostad – när en bil en natt fick motorstopp välte han ner den i ett dike med hjälp av en hjullastar­e.

För polis har mannen berättat att han under ett par års tid, både dag- och nattetid, har störts av ungdomar som kör på ett störande sätt med sina bilar runt hans bostad i Vårgårda kommun. De ska ha sladdat runt, varvat sina motorer och gjort så kallade avgasknall­ar med bilarna.

Under fjolåret fick en ung kille stopp på sin bil inte långt ifrån mannens hus och gick då iväg för att hämta bärgningsh­jälp, om han hade med den störande körningen att göra är oklart. Vid tillfället hamnade den äldre mannen i ordväxling med en person som stod kvar och väntade vid bilen. Mannen var uppjagad och det slutade med att han hoppade in i en hjullastar­e och välte ner den stillaståe­nde bilen i ett dike.

Bilföraren har i förhör berättat att bilen låg i diket när han återvände till platsen.

– Han sa att jag fick skylla mig själv, säger föraren i förhör där han berättar vad mannen sagt åt honom vid tillfället.

Skadorna blev omfattande på den bil som hamnade i diket. Ägaren menar att bilen är totalförst­örd och kräver ett skadestånd på 80 000 kronor.

– Jag tänker inte betala en krona i ersättning, säger mannen i de förhör som hållits av polis.

Händelsen resulterar nu i att mannen åtalas för skadegörel­se, vilket han erkänner. För polis har han berättat att han flera gånger innan händelsen har pratat med bilförare för att få dem att sluta med sin störande körning, men att det har fortsatt.

Mannens drastiska tilltag ska inte ha fått någon effekt på buskörning­en i området menar han själv.

– Nej, de fortsätter och göra precis samma saker med sina bilar utanför mitt hus, säger han till polisen.

Jag tänker inte betala en krona i ersättning.

 ?? Bild: Polisen ??
Bild: Polisen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden