Alingsås Tidning

Man slogs blodig utanför sin bostad

- Johan Hallberg johan.hallberg@alingsasti­dning.se

Under våren misshandla­des en man utanför sin bostad i Vårgårda. Nu fälls två män mot sitt nekade för gärningen – de båda döms till fängelsest­raff.

Under våren gick en kille i 20-årsåldern ut för att röka utanför sin bostad i Vårgårda. Själv har han i efterhand berättat att han inte minns vad som sedan hände, innan han vaknade upp på sjukhus. Han hade då en fraktur på näsan, samt sårskador och blånader i både ansiktet och på kroppen.

Klart är att polis larmades till den aktuella adressen i Vårgårda. Den skadade mannen påträffade­s då i sin bostad. Där fanns även två män, en 26- och en 30-åring. De har förklarat att de träffade på den yngre mannen blodig utomhus, och att de sedan hjälpte honom upp i bostaden. Något våld säger de sig inte ha använt mot honom, men det framkom andra uppgifter när de båda männen ställdes inför rätta nyligen. En person som vittnade uppgav sig ha sett två män slå en tredje person utomhus och att de sedan gick mot den lägenhet där den skadade mannen påträffade­s. Ytterligar­e två personer har vittnat om våldsamhet­er i trappuppgå­ngen i det aktuella huset. Med stöd av uppgiftern­a anser rätten det utrett att 26- och 30-åringen är skyldiga till våldet. De fälls för misshandel.

” Polis larmades till den aktuella adressen i Vårgårda. Den skadade mannen påträffade­s då i sin bostad.

Den 26-årige mannen fälls även för ett narkotikab­rott som gäller innehav av 140 gram cannabis och 75 gram amfetamin. Det gäller en händelse som inträffade under fjolåret då polis larmades till en lägenhet där det varit stökigt. När polis dök upp hoppade en person ut från bostadens balkong och försvann. Polisens hundpatrul­l följde spåren efter den undflyende personen och fanns utmed vägen 26-åringens mobiltelef­on, och i ett skogsparti hittade de narkotikan gömd. På emballaget som narkotikan var förpackad i fanns 26-åringens fingeravtr­yck. Påföljden för den brottsligh­et han nu döms för bestäms till 10 månaders fängelse.

I den aktuella rättegånge­n avhandlade­s även ett misstänkt bidragsbro­tt. Det handlar om 130 000 kronor som den 30-årige mannen fått utbetalat från Centrala Studiestöd­snämnden, och där han inte har kunnat visa att han bedrivit några studier. I den delen fälls han för bidragsbro­tt och ska enligt tingsrätte­ns dom betala tillbaka den aktuella summan. Påföljden för honom bestäms till fängelse i 8 månader.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden