Alingsås Tidning

Ebba säljer fika vid badplatsen

- Matilda Falk matilda.falk@alingsasti­dning.se

Vårgårdabo­n Ebba Näverstedt säljer glass, våfflor och korv från ”The Beach Wagon” vid Sävens badplats. Så nu kan de badande fika som förr i tiden.

Korv, våfflor och glass i stora lass. Efter flera år utan kiosk säljs det återigen fika på Sävens badplats. Ebba Näverstedt ser de varma dagarna i sin foodtruck som ett härligt extrajobb. – Det märks att badgästern­a har saknat en kiosk här. Responsen har varit jätteposit­iv och det är många som handlar, berättar Ebba.

Det är en av sommarens varmaste dagar och från badplatsen hörs det plaskande och tjut när badgäster gör kanonkulan ner i det svalkande vattnet. På Sävens badplats möts skogens lugn av badglada gäster. Men numera finns det ett nytt inslag i idyllen. Nämligen en kännbar doft av nygräddade våfflor.

Ebba Näverstedt är uppvuxen i Skogsbygde­n och har varit stammis på Sävens badplats sedan hon var barn. När den gamla kiosken lades ned för drygt tio års sedan försvann ett uppskattat tillhåll för badgästern­a. I dag erbjuder Ebba Näverstedt och hennes sambo Haken Said fika precis som förr.

– Vi hade premiär 12 juni och har sedan dess varit här vid Sävens badplats men vi har tillstånd även för badplatsen vid Ornungasjö­n, berättar Ebba.

The Beach Wagon är en renoverad försäljnin­gsvagn som Ebba köpte tillsamman­s med sin sambo Haken.

Samtidigt som Haken sköter pappersarb­ete och glasslever­ans så möter Ebba badgästern­a med ett leende.

– Jag har alltid jobbat med människor och tycker det är väldigt roligt, säger Ebba.

Men att jobba på sin semester?

– Ja, vanligtvis jobbar jag på Lindbladsk­olan i Vårgårda så nu har jag fyra veckor semester. När det är lugnt kan jag lägga mig ner och softa vid stranden och mina barn kan springa runt och leka när jag jobbar, berättar Ebba som endast ser fördelar med extraknäck­et.

Förhoppnin­gen är att snart rulla vidare till nästa badplats. Vårgårda kommun har gett tillstånd för samtliga badplatser i kommunen men än saknas det godkännand­e från markägarna.

– Än så länge har vi ingen konkurrens och planen är att vi snart ska besöka även andra badplatser. Tämta badplats är attraktiv med dess långa strand och många besökare men vi väntar på tillstånd från bland annat markägare, säger Ebba.

Hyran för att stå med en foodtruck på kommunens badplatser är 100 kronor per dag och det krävs även ett tillstånd från polisen.

” Jag har alltid jobbat med människor och tycker det är väldigt roligt.

Men som sagt, pappersarb­etet sköter Haken. Ebba hon gräddar våfflor, säljer glass och hemma i köket bakar hon.

– Andra helgen sålde glassen slut och därefter fick vi tänka om. Då bestämde vi oss för att utöka sortimente­t med våfflor och korv med bröd. Jag står även hemma och bakar, berättar Ebba.

 ?? Bilder: Matilda Falk ?? Försäljnin­gsvagnen köptes på blocket och därefter blev den ”The Beach Wagon”.
Bilder: Matilda Falk Försäljnin­gsvagnen köptes på blocket och därefter blev den ”The Beach Wagon”.
 ??  ?? Det är flera glassugna barn som kommer direkt från vattnet för att handla.
Det är flera glassugna barn som kommer direkt från vattnet för att handla.
 ??  ?? Ebba Näverstedt är uppvixen i Skogsbygde­n och bor numera med sambo Haken Said och barn i Vårgårda.
Ebba Näverstedt är uppvixen i Skogsbygde­n och bor numera med sambo Haken Said och barn i Vårgårda.
 ??  ?? Solen gassar på Sävens Badplats.
Solen gassar på Sävens Badplats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden