Alingsås Tidning

Göteborgsk­ock besökte Herrljunga med food truck

- Matilda Falk matilda.falk@alingsasti­dning.se

Fler matvagnar hittar till Herrljunga. Under tisdagen besökte Göteborgsk­ocken Mathias Brandt torget i Herrljunga med sin rullande matvagn Brandt Streetfood. – Jag fick tips om Herrljunga via en grupp som tipsar om bra ställen att stå på. Du behöver ju inget tillstånd här än, berättar Mathias.

Strax efter klockan elva på förmiddage­n slår Mathias Brandt upp försäljnin­gsluckan på bilen. I det lilla köket hackar han grönsaker och förbereder dagens meny som består av amerikansk gatumat inspirerad av det asiatiska köket.

– Jag har en meny med tre rätter. Den ena är en burgare med rostad vitlöksmay­o och lite rökig tomatsås. Den känns rätt säker. Det är inte alltid personer vill testa något nytt första gången, berättar Mathias.

Förutom burgaren erbjuder Mathias en Grilled Cheese Sandwich med hemmagjord vegetarisk­t kimchi, gruyere och srirachama­jonnäs.

– Kimchin smälter nästan ihop med osten när du grillar den. Det är en typiskt rätt där jag tar den amerikansk­a streetfood­en och mixar den tillsamman­s med den mer asiatiska kimchin, berättar Mathias och fortsätter:

– Sen har jag även en Shrimp Bowl med handskalad­e räkor, avokado, inlagd ingefära och matvete.

Med pandemin försvann restaurang­jobben och likt många andra fick Mathias Brandt tänka om. Som kock och även konsult uteblev bokningarn­a från restaurang­er och hotell.

– Min kompis hade en food truck och då fick jag testa på. Det fungerade bra och var riktigt kul så jag bestämde mig för att köpa en själv, förklarar han.

Bilen som han köpte i början på sommaren är en stor och grå Chevrolet har ett rymligt välordnat litet kök. Under sommaren har Mathias Brandt bland annat stått på Avenyn utanför Park Lane.

” Det som är så roligt med en food truck är att du kommer till gästerna och kan nå ut med din mat på ett annat sätt

Mathias Brandt kock och restaurang­konsult

– Det som är så roligt med en food truck är att du kommer till gästerna och kan nå ut med din mat på ett annat sätt, säger han.

Hur hungriga Herrljunga­borna är återstår att se. Många är fortfarand­e på semester men eftersom torget är fritt att stå på tänker Mathias Brandt chansa.

– Jag tänker att några kanske har kommit hem efter att ha varit iväg. Vi får se helt enkelt, jag har inga förväntnin­gar alls. Men jag ska till Marstrand på fredag så jag tänkte att jag kunde förbereda lite extra och komma hit.

 ?? Bilder: Matilda Falk ?? Mathias Brandt är kock och restaurang­konsult. När han inte står i sin food truck och serverar gatumat står han i köket på Villa Strömsfors i Svenljunga.
Bilder: Matilda Falk Mathias Brandt är kock och restaurang­konsult. När han inte står i sin food truck och serverar gatumat står han i köket på Villa Strömsfors i Svenljunga.
 ??  ?? När Mathias Brandt står och lagar mat lyssnar han på musik så det hörs ut på torget.
När Mathias Brandt står och lagar mat lyssnar han på musik så det hörs ut på torget.
 ??  ?? Det asiatiska möter det amerikansk­a på menyn.
Det asiatiska möter det amerikansk­a på menyn.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden