Alingsås Tidning

Offensivt AFC åker till Kalmar: ”Vi har haft en bra uppstart”

Ett attraktivt och mer spelande Alingsås FC är vad vi kan förvänta oss under hösten. I återstarte­n väntar IFK Kalmar på bortaplan. – Jag tycker att vi har hyfsat bra koll på dom, säger tränare Lars-Petter Björk.

- Daniel Dewerud daniel.dewerud@alingsasti­dning.se

På lördag är det dags för Alingsås FC att kicka igång höstsäsong­en med match borta mot IFK Kalmar.

Ett tufft motstånd som man har plusstatis­tik på. De två senaste matcherna har slutat med seger för AFC.

– Vi var lite oroliga inför sommarledi­gheten. Det vara bara fyra veckor mellan matcherna och vi hade ett uppehåll på två och en halv vecka. Men jag tycker att tjejerna ser ut att vara i bra form, säger Björk och fortsätter:

– Vi har haft en bra uppstart. Vi håller på att jobba på vårt offensiva spel och vi känner att vi har nått fram ganska så bra med det. Hoppas att vi kan få ut det på match mot ett så pass skickligt lag som Kalmar också.

Läget i truppen är, förutom några längre korsbandss­kador, under kontroll.

– Om man bortser från korsbandss­kadorna, som ju har varit med oss länge, är det Anna (Larsson) och Moa (Jarl) som saknas. Moa har tränat i veckan så förhoppnin­gsvis börjar hennes fot att bli bättre.

Under försäsonge­n är offensiven något man jobbat extra mycket med enligt tränare Björk.

Fokus inför hösten kommer även att vara på det egna spelet efter marken, vilket han hoppas få se redan mot Kalmar.

– Vi ska vara mer attraktiva fotbollsmä­ssigt och hålla bollen mer efter backen, där ska vi bli betydligt bättre. Sen får vi se vart matchen tar vägen, hur mycket vi får hålla i bollen och hur bra dom är. Kalmar har ju värvat lite också har jag sett, men vi ska försöka våga använda vårt innermittf­ält betydligt mer. Vad har du för koll på motståndet?

– Jag tycker att vi har hyfsat bra koll, de spelar lite som oss med 4-3-3 och de har en jättedukti­g amerikansk­a som heter Tabby Tindell på offensivt mittfält. Kan vi ta bort henne är mycket vunnet. Annars handlar det som nästan alltid att vi ska fokusera på vårt eget spel.

” Vi ska vara mer attraktiva fotbollsmä­ssigt och hålla bollen mer efter backen.

Lars-Petter Björk Tränare Alingsås FC

 ?? Bild: Jörgen Björme ?? Fokus på offensiven när AFC gästar IFK Kalmar.
Bild: Jörgen Björme Fokus på offensiven när AFC gästar IFK Kalmar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden