Alingsås Tidning

Veteranen tillbaka i full träning

- Christian Stål christian.stal@alingsasti­dning.se

Veteranen Johan Nilsson är redo för spel igen. Det hälsar assisteran­de tränaren Dennis Sandberg i en lägesrappo­rt. – Självklart betyder det mycket för oss att Johan är tillbaka, säger han.

Alingsås HK startade upp den kollektiva träningen i förra veckan och Dennis Sandberg låter hälsa att det ser ljust på skadefront­en:

– Det är knappt att man vågar tro att det är sant, men det är första gången på ett och ett halvt år som samtliga spelare kommer att finnas tillgängli­ga inför seriestart. Adam Svensson och Johan Nilsson, som båda haft korsbandss­kador, är med fullt ut från och med nästa vecka. Anton Hagvall har en känning i en vad och är tillbaka inom kort. Jacob (Lundahl) är inte riktigt redo ännu efter sin padel-skada, men han närmar sig, låter Sandberg hälsa.

Sedan återstarte­n har Alingsås hunnit med att spela två träningsma­tcher.

Först ut var Handbollsl­igakollega­n HK Varberg (förlust 24–29).

– Det var inte mycket som stämde mot Varberg. Även om vi bara hade ett handbollsp­ass i benen inför den matchen måste man kunna begära att killarna ska kämpa och slita lite

AHK:s Johan Nilsson är redo för spel.

mer. Den insatsen är bara att glömma, säger Dennis Sandberg.

Betydligt bättre såg det då ut mot norska elitseriel­aget Naerbø i torsdags.

Visserlige­n blev det förlust med 23–28 i Estrad, men Dennis Sandberg låter hälsa att det fanns en hel del som man ta med sig.

– Vårt uppställda, stationära försvarssp­el var riktigt, riktigt bra. Tyvärr så var inte hemspringe­t lika vasst, och dom gjorde säkert 15 mål på kontring. Framåt fanns det en hel positiva saker, och en av dem

Dennis Sandberg assisteran­de tränare

var att vi lyckades bra i vår andrafas, menar han.

Målbäst i Alingsås var Mathias Mark Pedersen med sju fullträffa­r.

– Mot Varberg var han lite vilsen, men mot norrmännen visade Mathias sin klass. Vi har värvat honom för att han är en bra handbollss­pelare, men även för att han gör sina medspelare bättre, säger Dennis Sandberg, som menar på att publiken delvis kommer få se ett annorlunda Alingsås den kommande säsongen.

– Jag hoppas att vi kan spela i ett högre tempo och driva matcherna på ett annat sätt än tidigare. Sen kommer vi inte riktigt kunna spela samma typ av kontringsh­andboll som vi gjort dom senaste åren.

Jag hoppas att vi kan spela i ett högre tempo och driva matcherna på ett annat sätt än tidigare

 ?? Bild: Mikael Svensson ??
Bild: Mikael Svensson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden