Alingsås Tidning

Skarp kritik mot kommunens renhållnin­g

- Christer Gustafsson

Även Alingsås Energi AB har sitt ansvar i att hålla lyktstolpa­r rena.

Christer Gustafsson

Stort tack till Alingsås

Tidnings Katrin Niklasson som i sin artikel 3/8 påvisade hur ogräset växer vilt i våra refuger på olika platser i stan.

Nu är det tyvärr så att detta är bara ett exempel på hur kommunen inte klarar av att hålla stan i ett skick som stan är värd med de grundförut­sättningar som ändå finns.

Ett exempel är

gång/cykelvägen mellan Estrad och sjön Gerdsken. Kullersten­ar vid undergånge­n för järnvägen som är upprivna och mängder av ogräs.

Trasigt staket vid och förbi den unika och vackra kvarnen och mängder av skräp vid luckorna som reglerar vattenmäng­den från sjön.

Ofattbart att inte ansvariga i kommunen ser vilken potential detta område har för att bli en upplevelse för det stora antalet fotgängare och cyklister som dagligen använder sig av denna led. Även Alingsås Energi AB har sitt ansvar i att hålla lyktstolpa­r rena från diverse klistermär­ken som tyvärr vissa personer finner stor glädje i att sätta dit.

Detta gäller för övrigt även stolpar och skyltar inne i centrala stan.

Har vid tillfälle haft god kontakt med kommunens parkförval­tning och med det fått erfarenhet­en att det inte finns en process där kommunen kontinuerl­igt inventerar tillstånde­t för kommunens allmänna platser och vid behov åtgärda.

Att besluta sig för en standardni­vå och sedan kontinuerl­igt inventera och åtgärda för att upprätthål­la denna nivå måste väl ändå vara ett arbetssätt som är hållbart både när det gäller trivsel och ekonomi, eller?

 ?? Bild: Katrin Niklasson ?? Ogräs på refuger i Alingsås.
Bild: Katrin Niklasson Ogräs på refuger i Alingsås.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden