Dubbla SM-silver till Enya Uhlén

- Christian Stål christian.stal@alingsasti­dning.se

Mountainbi­ke: Mountainbi­ke-SM i Göteborg blev en succé för Alingsås SC:s Enya Uhlén. Talangen slutade tvåa i såväl XCT (tempo) som XCO (cross country).

Sveriges MTB-elit samlades för att göra upp och evig ära och berömmelse i trakterna kring Skatås.

Såväl Alingsås SC som Team Serneke Allebike var på plats. För Enya Uhlén från den förstnämnd­a klubben inleddes mästerskap­et med ett silver i tempo (F11-12), där hon endast fick se sig besegrad av Falucyklis­ten Lisa Lundberg.

I XCO gick Alingsåstj­ejen en ny fajt med Lundberg om guldet, men hon fick ge sig med tre sekunders marginal.

Tiden för Enya skrevs till 24:09 över de två varven.

– Detta är en av mina bästa dagar i livet, sa en strålande glad silvermeda­ljör efter målgång på lördagen.

I samma klass gjorde Enyas klubbkompi­s Lisa Gyllensvaa­n ett starkt lopp och slutade på fjärde plats.

Bland grabbarna i P11-12 slutade Alingsås SC:s Emanuel Alveflo femma och för Viktor Gyllensvaa­n och Olle Isaksson i P13-14 blev det en nionde respektive tiondeplat­s.

I herrar elit som avgjordes över åtta varv blev det fjärdeplat­s för Oscar Lindh, Team Serneke Allebike. Förre Serneke-cyklisten Michael Olson, numera tävlande för CK Sundet, knep bronset.

Vann gjorde Mathias Wengelin. Noterbart är att Emil Lindgren tvingades bryta loppet.

Bland de äldre deltagarna visade Alingsås SC:s evigt unga Ulrika Krona fina takter när hon slutade tvåa i D50.

??  ??
 ?? Bild: Privat ?? Enya Uhlén, till vänster på pallen, knep två silver i helgens SM i Göteborg. Jämte Enya syns även klubbkompi­sen Lisa Gyllensvaa­n.
Bild: Privat Enya Uhlén, till vänster på pallen, knep två silver i helgens SM i Göteborg. Jämte Enya syns även klubbkompi­sen Lisa Gyllensvaa­n.