Alingsås Tidning

Magi när Diggiloo kom till Vårgårda

Vårgårda: Cirka 3 000 besökare trotsade regnet när Diggiloo kom till Vårgårda i söndags. Till tonerna av Peps Perssons Oh Boy sprack himlen upp och gav Tånga Hed en färgstark och magisk afton.

- Matilda Falk matilda.falk@alingsasti­dning.se

Cirka 3 000 besökare trotsade regnet under söndagen och fick uppleva en färgstark och laddad kväll på Tånga Hed. Se bilderna och upplev stämningen från Diggiloos turné i Vårgårda.

Till en början öser regnet ner över Tånga Hed och på scenen står en kille som svabbar bort regnpölarn­a som bildats. Men trots irritation­en som kan uppstå när regnet tränger in under regnjackan är stämningen hos publiken förväntans­full. En dam på raden bakom mig är optimistis­k.

– Jag har kollat regnradarn, det ska regna i ungefär tio minuter till, säger hon och ger mig ett leende.

I en rad till vänster om scenen ser jag ett tjejgäng slå sig ner på de blöta stolarna.

– Det är vår faster som är med och anordnar Diggiloo så vi är här och supportar henne, berättar Lisa Linder.

Tjejerna som har rest från Göteborg brukar åka på Diggiloo för att se den spektakulä­ra showen. Det är dock första gången de får uppleva magin i Vårgårda.

– Vi ser fram emot Linda Bengtzing och Sarah Dawn Finer, vi ska gå bak sedan och hälsa hade vi tänkt, säger Lisa Linder och får instämmand­e nickningar från de andra tjejerna.

Ytterligar­e några rader bort mot scenen sitter mamma Maria Stensson och dotter Ida Träff. Sällskapet har rest ända från Varberg.

– Vi fick ett spontant ryck och bokade biljetter i förmiddags. Vi brukar åka till Diggiloo men i sommar har vi inte riktigt fått ihop det. Men sen såg vi ett inlägg på Instagram att de skulle vara här och då tänkte vi att dit får vi ju åka, berättar Maria Stensson.

Enligt familjen är det mixen som lockar, en blandning mellan humor, musik och kändisar.

– Jag ser fram emot Tusse mest, säger Ida och mamma Maria fyller i att hon ser fram emot att se Mariette uppträda.

Klockan börjar närma sig sex och regnet har avtagit något. På väg in mot scenområde­t stöter jag på Vårgårdabo­n Elin Carlsson. Tillsamman­s med sin sambo Oscar Stridsberg ska hon äntligen få nyttja biljettern­a hon fick av familjen 2019.

– Det har skjutits upp men nu får vi äntligen gå, det var självklart, säger Elin som tycker att det ska bli kul att se Per Andersson.

Tillbaka på min plats väntar jag med spänning. Det kommer bli en kändistät kväll med bland annat melodifest­ivalvinnar­en Tusse, komikern Per Andersson och ”Diggilooma­mman” Jessica Andersson

på scen. Men inte bara på scen, jag fullkomlig­t hoppar till när Bert Karlsson går förbi mig med stora kliv. Strax därpå kommer Eva Röse och slår sig ner några stolar bort. Det märks att alla har längtat efter musik och dans.

So wake me up when it’s all over... Kändisarna på scen tystnar och showen är igång. Kanske är det inledande numret med Aviciis hit en metafor för pandemin och att det nu verkar vara över.

Under de inledande numren skämtas det glatt och snart dyker Per Andersson upp genom publiken och river av Peps Perssons Oh Boy.

Och vilket vackert väder det ser ut att bli. Solens strålar tittar ut mellan de gråa molnen och publiken börjar dra ner luvorna och skaka av sig regnet till tonerna av en 60-talsbonanz­a med Magnus Carlsson.

När Sarah Dawn Finer sedan står på scen och sjunger sin låt Kärleksvis­an finns det inte ett öga torrt. Runt om mig tar par varandras händer och jag ser fingrar som torkar bort tårar från kinder. Det är en kväll full av värme och respekt för det senaste året och de som har drabbats värst av pandemin. Men mellan Lalehs En stund på jorden så dansar publiken med till Tusses Voices och Don’t Stop Believing. Det är en färgstark kväll på Tånga Hed.

 ?? Bild: Mikael Svensson ??
Bild: Mikael Svensson
 ?? Bild: Mikael Svensson ?? Nykompling­en i gänget. Tusse som även kallas Tusselago av Diggiloogä­nget.
Bild: Mikael Svensson Nykompling­en i gänget. Tusse som även kallas Tusselago av Diggiloogä­nget.
 ??  ?? Familjen Welén, som består av Leonore, Benjamin och Martin, trotsade vädret och kom till Vårgårda. De tyckte nästan att det kändes lite underligt efter 1,5 år.
Familjen Welén, som består av Leonore, Benjamin och Martin, trotsade vädret och kom till Vårgårda. De tyckte nästan att det kändes lite underligt efter 1,5 år.
 ??  ?? Magnus Carlsson sjöng en 60-talsbonanz­a. Publiken rockade med.
Magnus Carlsson sjöng en 60-talsbonanz­a. Publiken rockade med.
 ??  ?? Per Andersson framförde Peps Perssons Oh Boy.
Per Andersson framförde Peps Perssons Oh Boy.
 ??  ?? Tjejgänget från Göteborg. Från vänster: Vinos Jamal, Lisa och Ella Linder, Nicole Zackrisson och Vivien Ibrahim.
Tjejgänget från Göteborg. Från vänster: Vinos Jamal, Lisa och Ella Linder, Nicole Zackrisson och Vivien Ibrahim.
 ??  ?? Tommy Nilsson sprang genom publiken.
Tommy Nilsson sprang genom publiken.
 ??  ?? Stämningen kokade när artisterna på scen framförde nummer efter nummer.
Stämningen kokade när artisterna på scen framförde nummer efter nummer.
 ??  ?? Linda Bengtzing sjöng Marie Fredriksso­ns låt Äntligen.
Linda Bengtzing sjöng Marie Fredriksso­ns låt Äntligen.
 ??  ?? Mariette ägde scenen.
Mariette ägde scenen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden