Alingsås Tidning

Annorlunda lopp här för att stanna

- Christoffe­r Landgren christoffe­r.landgren@alingsasti­dning.se Christian Stål christian.stal@alingsasti­dning.se

Sport: Helgens löparfest Ingared terräng lockade såväl elitlöpare som motionärer. Christoffe­r Hiding från Alingsås var en av deltagarna.

En annorlunda tävling som är här för att stanna. Så kan man sammanfatt­a Ingared terräng. Christoffe­r Hiding var en av deltagarna. – Jag gillade verkligen formatet, med tanke på att man fick tänka till lite kring taktiken, säger han.

Upplägget i Ingared terräng frontyard sprint är som sådant att samtliga deltagare startar samtidigt och springer en 2 kilometer lång terrängban­a.

Under det första varvet hade deltagarna 15 minuter på sig att springa innan nästa varv tar vid. Det andra varvet skulle avverkas på 14 minuter, och sedan minskade tiden vid varje varv med 1 minut eller 30 sekunder.

I lördagens race var Louise Lund och Magnus Nilsson sist kvar på banan och vann dam- respektive herrklasse­n.

Bakom Nilsson gjorde Alingsåski­llen Christoffe­r Hiding ett bra lopp som tvåa:

– Jag är totalt sett nöjd med insatsen eftersom jag precis kommit igång med träningen efter ett längre skadeuppeh­åll, säger Christoffe­r Hiding, som gillade upplägget:

– Ett kul tävlingsfo­rmat, med tanke på att man fick planera till lite kring taktiken.Tyvärr fick jag lite mjölksyra efter ett tag efter att ha gått på för hårt, och det kostade. Jag fixade med nöd och näppe åtta minuter men var chanslös när vi klev ner på 7:30.

Stefan Engelbrekt­sson i tävlingsle­dningen var nöjd med arrangeman­get:

– Med tanke på corona-restriktio­nerna hade vi satt ett tak på 50 deltagare och vi landade till slut på 41 startande. En klart godkänd siffra. Kul också att vi ha några elitlöpare hos oss. Dessutom hade vi ju tur med de yttre förutsättn­ingarna, säger Stefan.

Blir det en repris nästa år?

– Ja, vi kommer garanterat tillbaka!

 ?? Bilder: Christoffe­r Landgren ?? Årets vinnare var Louise Lund och Magnus Nilsson.
Bilder: Christoffe­r Landgren Årets vinnare var Louise Lund och Magnus Nilsson.
 ??  ?? Stefan Engelbrekt­sson från tävlingsle­dningen instruerad­e löparna. Första varvet hade deltagarna 15 minuter på sig innan andra varvet började.
Stefan Engelbrekt­sson från tävlingsle­dningen instruerad­e löparna. Första varvet hade deltagarna 15 minuter på sig innan andra varvet började.
 ??  ?? Löparentus­iasten Christoffe­r Hiding fanns på plats under lördagen.
Löparentus­iasten Christoffe­r Hiding fanns på plats under lördagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden