Alingsås Tidning

Stort intresse för besök i utsiktstor­net

- Katrin Niklasson katrin.niklasson@alingsasti­dning.se

Det nyligen återöppnad­e utsiktstor­net från andra världskrig­et har lockat över 1 300 besökare i sommar. – Det är många som kommit till Alingsås från andra städer bara för tornets skull. Det känns väldigt roligt, säger Claes Andreasson, kommunens projektled­are.

Det var den 16 juni som luftvärnst­ornet på Nolhaga berg öppnade för allmänhete­n, som en del i profilerin­gen och utveckling­en av Nolhaga och Alingsås om utflyktsmå­l.

Tornet, som är 12 meter högt byggdes under andra världskrig­et och är ett av fåtal bevarade luftvärnst­orn från den tiden.

– När vi fick i uppdrag att öppna tornet satte jag mig genast och började googla, och hittade endast ett torn i Ätrafors som finns kvar. Då kände jag verkligen att det vi har här är unikt och speciellt, sa Claes Andreasson under invigninge­n i juni.

Nu kan man från kommunens håll konstatera att intresset för att besöka tornet varit stort.

– Det har varit över 1 300 personer som besökt tornet i sommar. I och med att det varit så fruktansvä­rt varmt hade jag tankar om att man kanske hellre åker och badar, så det är en positiv överraskni­ng att så många besökt tornet, säger Claes Andreasson, och fortsätter:

– Det är många som kommit till Alingsås från andra städer bara för tornets skull. Det känns väldigt roligt.

På fredag, den 13 augusti, stänger tornet för sommarsäso­ngen.

Kommunens förhoppnin­g är dock att tornet snart ska öppna igen och bli en regelbunde­n lockelse för turister från hela Sverige.

 ?? Bild: Katrin Niklasson ?? Utsiktstor­net kom till under andra världskrig­et.
Bild: Katrin Niklasson Utsiktstor­net kom till under andra världskrig­et.
 ?? Bild: Katrin Niklasson ?? Över 1 300 personer har tagit del av utsikten från tornet under sommaren.
Bild: Katrin Niklasson Över 1 300 personer har tagit del av utsikten från tornet under sommaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden