Alingsås Tidning

Adam öppnar egen bilvårdsfi­rma

- Matilda Falk matilda.falk@alingsasti­dning.se

Herrljunga: En kär hobby som i höst blir till jobb på heltid. Herrljunga­bon Adam Söderblom satsar fullt på passionen bilvård och öppnar egen firma. – Jag ville gå vidare i livet och beslutade att det var dags att ta hobbyn till nästa nivå, berättar Adam Söderblom.

Bilintress­et fanns redan som ung och med åren har Adam gått från ”lek- och busbilar” till finbilar. Kanske kom bilvårdsin­tresset i samma stund då bilarna byttes ut? I vanliga fall möter man Adam i rollen som snickare men nu satsar han allt på sitt intresse.

– Jag kör en lugn start nu! Det tog en del tid att hitta en lokal men till hösten planerar jag att vara klar med flytt och det som behöver göras om i nya lokalen, säger Adam.

Sedan en tid tillbaka jobbar Adam på helger och ledig tid med sin verksamhet. Han, som trodde att det skulle vara svårt att få en kundkrets i Herrljunga, har blivit motbevisad.

– Det positiva med en liten stad är att ordet sprids. Får du en nöjd

” Jag kan sitta i timmar och kolla på videor på Youtube hur andra gör och på så sätt lära mig och få tips

Adam Söderblom

kund har du sedan tio potentiell­a kunder, säger Adam som också titulerar sig som trogen Herrljunga­bo.

I dag hyr Adam en plats på MECA Bilservice i Herrljunga. Verkstadsh­allen är stor och fylls med ljud från vinkelslip­ar och däckbyten. Adams lilla hörna är något provisoris­k men flytten i höst blir inte lång.

– Jag kommer flytta till byggnaden bredvid här, säger Adam och pekar bort längs vägen.

Söderbloms Car Detailing sysslar med biltvätt, både in- och utvändigt, samt lackvård som lackskydd och lackförseg­ling. För att klara av jobbet erkänner Adam att man måste vara lite av en perfektion­ist.

– Jag gillar att hålla rent omkring mig, att tvätta helt enkelt. Jag kan sitta i timmar och kolla på videor på Youtube hur andra gör och på så sätt lära mig och få tips.

Asfaltsflä­ckar, algväxt och i värsta fall färg på lacken. Hur Adam attackerar smutsen varierar alltid men under sin tid i branschen har han stött på det mesta.

– Man lär sig med tiden hur man attackerar olika smutsfläck­ar. Det var en gång jag trodde att jag stod och försökte få bort asfalt men det visade sig vara färg, då försvann det med lite thinner, berättar Adam.

Men trots envis smuts älskar Adam att se skillnaden. Som mest har han lagt 25 timmar på att få en bil ren och fin. Och det är tid som han gärna lägger ner.

– Min sambo brukar alltid säga att jag har en tendens att hjälpa folk och det stämmer. Jag har svårt att säga nej ibland, berättar Adam.

 ?? Bild: Matilda Falk ?? Tidigare har Adam varit skeptisk till att öppna en firma i Herrljunga.
Bild: Matilda Falk Tidigare har Adam varit skeptisk till att öppna en firma i Herrljunga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden