Alingsås Tidning

Martina Manco: ”Det är viktigt att kunna hjälpa andra”

- Christoffe­r Landgren

Efter att ha bott i Alingsås sedan förra året kan Martina Manco nu kalla staden sitt hem. Hon har fortfarand­e Italien inom sig och håller sin butik varmt om hjärtat.

Hur länge har du bott i Alingsås?

– Sedan oktober 2020.

Trivs du här?

– Ja, absolut.

Vad är det bästa med Alingsås?

– Oj, det bästa med Alingsås är kanske att det är en fika-stad. Man kan gå runt till olika utflyktspl­atser, så det känns verkligen som det finns mycket i staden.

Vad är det sämsta med Alingsås?

– Kanske parkeringe­n, det är ibland lite svårt att hitta en plats. Det är det enda negativa jag kan tänka på just nu. Annars är det en väldigt mysig stad.

Hur ser en bra dag ut i Alingsås?

– När vi är lediga brukar vi alltid åka till Nolhaga. Vi går då ner till vattnet för en mysig utflykt, eller tar barnen till poolen och badar. På kvällen skulle jag och familjen gå till en pizzeria och äta à la carte.

Ser du dig själv bo i Alingsås om tio år?

– Absolut, jag gillar att vara här. Det finns väldigt fin natur runtomkrin­g. Även om jag bor i Ingared finns det en massa att se även här, som Norsesund eller Hemsjö. Det finns både stad och natur här, vilket jag gillar.

Vad tror du att du gör om tio år?

– Jag hoppas att jag fortfarand­e driver mitt företag. Jag tror att vi alla blivit mer sociala här i staden, eftersom vi tappade ganska mycket på den punkten under pandemin. Det kommer nog bli mer aktivitete­r för min del.

Om du fick bygga en egen stad, hur skulle den se ut?

– Det skulle finnas många konstnärer i min stad. Gärna att folk kunde skapa mycket själva, där man kan visa på sin kreativite­t. Jag bodde i Tyskland innan och där fanns det en särskild plats där människor kunde måla, inte bara med spray utan även konst för vuxna. Den skulle ha en större kulturell gren med konserter, musik och andra kultureven­t.

Vilken är din viktigaste lärdom i livet?

– Det är viktigt att kunna hjälpa andra så gott det bara går. Man ska också förstå att det går att göra så mycket mer själv, så länge man har bra människor runtomkrin­g sig. Man ska kunna vara flexibel och ”easy-going”. Hur ser du på framtiden, vilka är dina förhoppnin­gar?

– Kanske att man borde ha mer respekt för miljön, för naturen. Jag märker att många pratar mycket om detta, men alla gör inte det på rätt sätt. När jag tänker på samhället ska man kunna visa respekt för varandra och visa förståelse för sin omgivning.

 ?? Bild: Privat ?? Martina Manco är förtjust i Alingsås grönska
Bild: Privat Martina Manco är förtjust i Alingsås grönska

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden