Alingsås Tidning

Hungrigt VIK tog revansch i derbyt

- Daniel Dewerud daniel.dewerud@alingsasti­dning.se

Ett hungrigt och aggressivt Vårgårda dominerade derbyt hemma mot Alingsås IF. 4–1 skrevs slutresult­atet till och VIK klättrar därmed upp på en femte plats i tabellen. – Vi var helt överlägsna, säger VIK-kaptenen Hassan Najafi.

Vårgårda IF hade revansch att utkräva mot gästande AIF, sedan man förlorat vårmötet med 3-2.

Ett aggressivt och piggt VIK tog tillvara på det mesta och revanschen var ett faktum. Detta trots att det var AIF med Joel Karlsson i spetsen som började bäst.

Redan efter fyra minuter smällde Karlsson in ledningsmå­let för gästerna med ett välplacera­t skott utanför straffområ­det.

Samme Karlsson hade sedan bara några minuter senare en frispark i ribban.

Vårgårda jobbade sig sakta men säkert in i matchen och den ständigt aktive Lord Ofosuhene satte ofta AIF-försvaret på prov från sin vänsterkan­t.

Kvittering­en kom sedan på straff efter att Gabriel Idehen revs ner i straffområ­det. Ofosuhene var hur lugn som helst ifrån elva meter och 1-1 var ett faktum.

Efter kvittering­en tog VIK över matchen helt och Gabriel Idehen hann göra 2-1 innan paus.

Andra halvlek tog vid där den första slutade och Vårgårdas dominans fortsatte, Gabriel Idehen prickade in sitt andra mål i matchen och 3-1 var ett faktum.

4-1 kom av bara farten som också blir slutresult­atet.

Kapten Hassan Najafi var mer än nöjd med segern.

– Jävligt skönt! Vi var överlägsna från minut ett, de tryckte in en boll i deras första anfall, men sen vaknade vi till. Vi körde över dom fullständi­gt, säger Najafi.

Alingsås IF:s Oscar Hurtig var rejält besviken efteråt.

– Nej det är inte alls kul faktiskt, vi ville mycket mer när vi kom hit. Första matchen efter uppehållet, och vi var riktigt taggade på att få komma igång igen. Så det känns väldigt surt just nu, säger Hurtig och fortsätter:

– Jag tycker att vi följde matchplane­n delvis, men vi hittade inte riktigt kombinatio­nsspelet som vi ville och hade hoppats på innan matchen.

AIF ligger kvar som tabelltrea och i nästa match väntar nästjumbon Ekehagens IF på bortaplan.

För Vårgårdas del väntar ett nytt derby på Tånga hed, denna gång välkomnar man Gerdskens BK.

?? Bilder: Hjalmar Östberg ?? Benjamin Hacker slet som ett djur för sitt AIF.
Bilder: Hjalmar Östberg Benjamin Hacker slet som ett djur för sitt AIF.
 ??  ?? VIK dominerade derbyt totalt och fick jubla fyra gånger.
VIK dominerade derbyt totalt och fick jubla fyra gånger.