Alingsås Tidning

Benjamin Ingrosso är redo att ta över allsångssc­enen

- Erika Walukiewic­z/TT

Första gången Benjamin Ingrosso stod på allsångssc­enen var han elva år gammal. När han för fjärde gången stämmer upp i ”Stockholm i mitt hjärta” får han en helt egen timme med publiken. – Det blir mycket av allt, lovar Ingrosso.

Benjamin Ingrosso är tillbaka i Sverige efter en tids semester i Palma. Som liten tillbringa­de han hela somrarna hos sin pappa i Spanien, men en svensk tradition höll han hårt i.

– För mig är ”Allsång på Skansen” lika traditione­llt som midsommar och julafton. Det spelar ingen roll om jag har varit utomlands en hel sommar, jag har alltid tittat. Det är då man vet att sommaren är här, säger Benjamin Ingrosso.

Den här veckan gästar han allsångssc­enen tillsamman­s med artister som Daniela Rathana och popduon Smith & Thell. Men när övriga artister lämnar scenen står Benjamin Ingrosso kvar. Under vinjetten ”Allsångssc­enen är din” får publiken och tv-tittarna en timmes konsert med artisten.

– Det blir en Ingrosso-konsert, men med en bred blandning av gästartist­er. Jag tycker att det är kul att ta in andra artister så att man förstår var jag kommer ifrån, det blir både mina förebilder och artister som jag vill lyfta.

Men den musik som spelas är Benjamin Ingrossos. Under våren släppte han två album på svenska som han har längtat efter att spela inför en publik. Låten ”Stockholm”, en hyllning till hemstaden i valstakt, beskriver han som gjord för att framföras på ”Allsång på Skansen”.

– Det var den enda låt som jag sade att: Den måste jag köra. Jag kan inte stå på allsångssc­enen och inte sjunga ”Stockholm”.

I allsångshä­ftet bläddrar han fram till någon av favoritern­a: Ted Gärdestad, Monica Zetterlund eller Björn Skifs.

Även om det är fjärde gången så infinner sig alltid en särskild känsla för Benjamin Ingrosso när han kliver upp på allsångssc­enen.

– Man får en ödmjukhet av att stå på den scenen, den känns så tidlös och det finns ingen prestige när det kommer till Allsången. Det kan vara vem som helst – alltifrån en hiphoparti­st till en schlagerar­tist, en violinist – ingen kan vara för cool för att stå på allsångssc­enen. Man vill bara ställa sig där och sjunga ”Stockholm i mitt hjärta”.

 ?? Bild: Claudio Bresciani ?? Efter tisdagens program tar Benjamin Ingrosso över allsångssc­enen under en hel timme.
Bild: Claudio Bresciani Efter tisdagens program tar Benjamin Ingrosso över allsångssc­enen under en hel timme.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden