Alingsås Tidning

Jenny blev historisk på SM

- Daniel Dewerud daniel.dewerud@alingsasti­dning.se

Jenny Lundh tog hem SM i olympisk trap under den gångna helgen. För första gången någonsin arrangerad­es tävlingen för damer.

Uddeholm: Jenny Lundh, 31, från Herrljunga skrev historia helgen som gick. Hon tog nämligen hem det första SM-guldet någonsin i olympisk trap för damer. – Det kändes helt underbart, säger hon.

Olympisk trap är en gren inom lerduvesky­tte. 15 stycken kastmaskin­er skickar ut duvor i en hastighet runt 100 km/h som går i varierande höjd och vinklar som man sedan ska försöka prickskjut­a.

Det var första gången i historien i Sverige som det anordnades en damklass i lerduvesky­ttegrenen.

I och med segern blev därmed Jenny Lundh den första svenska mästarinna­n.

– Det kändes helt underbart! Mitt mål i år var att vinna SM, så det känns fantastisk­t att ha fått uppfylla det målet, säger Jenny till AT.

Mästerskap­et ägde rum i Hagfors och arrangör var Uddeholms jaktskytte­klubb, samma förening som Jenny också tävlar för.

Damklassen bestod av åtta deltagare, där sex av dem gick vidare till final.

Väl i finalen var det jämnt och det krävdes särskjutni­ng mellan Jenny och tvåan Julia Brengdahl innan det stod klart att Lundh tog hem segern.

Trots att Jenny Lundh bara hållit på med sporten knappt ett år, är hon redan bäst i Sverige. Vad gäller framtiden så finns det högt ställda förväntnin­gar.

– Jag vill gärna åka utomlands och tävla internatio­nellt. Min dröm och mitt stora mål är väl att bli bäst, inte bara i Sverige, säger hon.

Vad är det som driver dig?

– Det krävs så himla mycket fokus, och den mentala aspekten är en stor del. Man utmanar sig själv liksom, det hänger på så små marginaler hela tiden och man måste vara enormt fokuserad på det man gör, säger Jenny och fortsätter:

– Sedan är känslan när duvan går i tusen bitar, lika härlig varje gång.

” Man utmanar sig själv liksom, det hänger på så små marginaler hela tiden och man måste vara enormt fokuserad på det man gör.

 ?? Bild: Bosse Östman ??
Bild: Bosse Östman
 ?? Bilder: Bosse Östman ?? Jenny Lundh i fullt fokus under tävling.
Bilder: Bosse Östman Jenny Lundh i fullt fokus under tävling.
 ??  ?? Efter en spännande final kunde Jenny Lund till slut ta hem guldet under SM-tävlingarn­a i värmländsk­a Hagfors och bli den första svenska mästarinna­n i olympisk trap.
Efter en spännande final kunde Jenny Lund till slut ta hem guldet under SM-tävlingarn­a i värmländsk­a Hagfors och bli den första svenska mästarinna­n i olympisk trap.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden